miercuri, 28 martie 2012

Review - Clinique Mild Clarifying Lotion


M-am îndreptat spre acest produs după ce l-am regăsit pe lista aceasta. Mi s-a părut cel mai accesibil nu în sensul prețului, ci pentru că nu trebuia comandat online (eu îl am din mai anul trecut - abia de prin vara trecută am început să comand online mai multe produse). Când am mers în magazine să îl caut și am văzut că prețul era cuprins între 100 de lei ( în Sephora) și 110 lei (în Douglas), am rugat-o pe mama să îl caute în Franța. Mi l-a cumpărat ea din Sephora de acolo la un preț de aprox. 80 de lei, deci a fost mai ieftin (bine, oricum a fost varianta cea mai bună pentru că nu l-am plătit eu la urma urmei:P).


Produsul are o concentrație de 0,5% BHA (pentru mai multe detalii despre ce înseamnă BHA intrați aici). Ulterior eu am folosit exfoliantul chimic cu 1% BHA și în prezent folosesc unul cu 2% BHA, ambele de la Paula's Choice. Ideea este că produsul acesta de la Clinique nu asigură exfolierea de care tenul meu gras (anul trecut) și mixt (în prezent) are nevoie. Cu toate acestea, l-am folosit vara dimineața în locul cremei hidratante, înainte de a aplica crema cu factor de protecție solară 45 și am mai păstrat din el special pentru a-l utiliza și vara aceasta. 

Textura este una lichidă, dar mai gelatinoasă puțin, trebuie agitat înainte de folosire. Culoarea este verzuie, după cum se vede, mirosul este unul foarte proaspăt și discret, aduce a aloe. Eu îl aplic pe fața uscată, după curățarea tenului și îl las să se usuce bine. Îl aplic cu mâna pentru că nu vreau să risipesc din produs (în plus, flaconul are o gură foarte largă de dozare și există riscul mare de a pierde din produs foarte mult dacă îl aplici pe o dischetă - acesta e și principalul punct negativ, pe lângă preț). Trebuie lăsat să se usuce bine pentru a nu lăsa o peliculă lipicioasă. Lasă tenul foarte fin și hidratat după părerea mea și ador să îl folosesc vara. Am încercat să îi surprind și ingredientele mai jos:


All in all, produsul este potrivit ca exfoliant chimic doar unui ten normal, eu îl folosesc după cum v-am spus mai sus pentru că nu îmi este potrivit tenului meu ca exfoliant. Prețul său la noi este de în jur de 100 de lei și are un gramaj de 200 de ml. Nu cred că îl voi recumpăra, doar îl voi folosi când revine vara pentru că nu îmi încarcă tenul și îmi lasă o senzație de prospețime. 

Voi ați încercat acest produs sau altele de la Clinique? V-au plăcut?

2 comentarii:

Andreea spunea...

Nu l-am incercat. :) Pentru exfoliere folosesc o lotiune de la Paula's Choice cu 2%BHA.

Am avut in schimb o lotiune tonica, din gama aia cu trei pasi. Nu m-a impresionat. :)

Milena spunea...

@Andreea: Da, nu e tocmai un produs indispensabil:D. Pe mine nu ma tenteaza sa mai incerc ceva de la ei, nu stiu de ce, dar asta este:).

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...