duminică, 18 martie 2012

Operațiunea dulapul - deodorantul rezistă


Sunt foarte veselă că a venit primăvara - în sfârșit aș spune! Deși săptămâna care tocmai se încheie a debutat cu vizite la doctor și analize, totul a trecut și important este că sunt bine. Mâine mai am de făcut încă un control, dar sper să primesc și de acolo vești bune. Eu cred că "regimul" de vitamine și suplimente pe care îl țin de prin toamnă m-a ajutat. O să vă povestesc și despre asta, pentru că frumusețea vine mai ales din interior, atât la propriu cât și la figurat.

Revenind, deși a fost o săptămână grea, faptul că afară e atât de frumos m-a mobilizat ieri peste măsură și am făcut ordine în dulapul cu haine. Am băgat toate hainele groase - pulovere etc. la păstrare; urmează să-mi duc și gecile de iarnă la curățătorie ca să le pun și pe ele deoparte. Mi-am scos toate hainele subțiri, chiar dacă nu e încă vreme de rochii vaporoase de vară, dar le-am organizat foarte frumos zic eu (ba chiar am fost lăudată de iubit, că doar am făcut aceeași operațiune și pentru hainele lui). De felul meu mai organizată, îmi place să am mereu la îndemână hainele potrivite sezonului în care ne aflăm și cum s-a încălzit am și trecut la treabă. Îmi dă o stare de bine nemaipomenită să deschid ușile dulapului și să văd hainele de primăvară-vară. 

Îmi propusesem să scriu această postare aseară, dar eram prea obosită după "operațiunea dulapul" așa că vă povestesc astăzi despre un deodorant care îmi place la nebunie și care a trecut testul meu - ziua de ieri în care nu am stat o clipă locului - în timp ce așezam hainele am dat muzica tare și am dansat aproape încontinuu (la toate astea se adaugă și prima zi de menstruație - chiar sunt surprinsă de mine că am făcut și treabă și mișcare, de obicei vreau doar să zac). 

Trecând la deodorant, vreau să vă spun în primul rând că nu-mi plac deodorantele cu bilă aproape deloc, iar pe cele solide le tolerez, dar rar le folosesc. Preferatele mele sunt cele tip spray, care nu usucă pielea și care, mai nou, nu au clorhidrat de aluminiu și alcool. Multă vreme am folosit Nivea - varianta Pearl ceva, dar știu că avea aluminiu, așa că am renunțat. Am încercat și gama nouă de la Bourjois fără ingredientul rău  (clorhidratul de aluminiu este extrem de iritant pentru piele: vezi și acest articol) menționat mai sus, dar mă deranja mirosul lor prea puternic și faptul că lăsau urme albe prea multe.

Când am fost ultima oară la mama, luna trecută, în Franța, am cumpărat un deodorant de la Mon Savon au Lait. Îmi place enorm de mult pentru că:

                                               

- e tip spray și nu rămâne acea peliculă umedă care nu-mi place delooooc
- mirosul e discret, plăcut (floral spre fresh), nu acoperă parfumul pe care îl port
- nu lasă urme albe
- nu mi-a iritat pielea în niciun fel, iar pielea din zona axilelor e foarte sensibilă la mine
- l-am folosit inclusiv imediat după ras și nu m-a usturat or anything
- nu are alcool, clorhidrat de aluminiu 
- e foarte eficient fără să-mi usuce pielea

                                      

Pricipalele minusuri ar fi:
- flaconul e cam mare, ocupă loc în bagaj de exemplu
- nu se găsește la noi în țară
- are câțiva iritanți

All in all, a făcut față cu brio de când l-am luat și o sper să îmi ajungă până vine mama în țară, pentru că vreau să rămân la el până voi găsi o variantă fără niciun iritant care să fie și 100% eficient.

Voi ce deodorant folosiți de care sunteți cu adevărat mulțumite?

2 comentarii:

Andreea spunea...

Operatiunea dulapul ma asteapta si pe mine azi! :)) Ador perioada asta cu vreme frumoasa cand nu este nici prea cald si nici prea frig! :)

Apropo de deodorante, dintre cele tip spray mie imi place Dove, dar vara am nevoie si de ceva stick/roll-on. :)

Milena spunea...

@Andreea: mult succes la operatiune! Si eu ador vremea de acum, e minunata:X. O sa incerc cand pot si un deo spray Dove, chiar nu am incercat niciunul de la ei so far. te pup

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...