marți, 16 iulie 2013

Fără machiaj o săptămână


V-am promis ieri că vă povestesc despre rutina mea simplificată de săptămâna trecută. Îmi simțeam tenul foarte încărcat, foarte iritat și nu era doar un simplu feeling. Confruntată cu oglinda, am observat coșulețe micuțe, ca o iritație mai mult și unele mai mari, dureroase, sub piele. Nu vroiam să mai folosesc sprayul Kiss My Face cu SPF 30, dar nici celălalt produs - sprayul Kinesys tot cu SPF 30, nu îmi era pe plac. Am decis să fac o pauză de protecție solară o săptămână. What could happen? Bineînțeles, nu m-am expus direct la soare și am încercat să mă relaxez în privința asta, să îmi asum experimentul. 

Rutina a constat din:
- curățarea tenului cu gelul de curățare Eucerin - Gentle Hydrating Cleanser - doar seara, dimineața mi-am clătit tenul de mai multe ori cu ceai verde (frunze de ceai verde în cană, apă clocotită peste, lăsat la răcit, strecurat și gata - cu frunzele mărunțite ulterior m-am exfoliat pe corp, pe principiul "nimic nu se pierde, totul se transformă"). 
- tamponarea tenului cu dischete îmbibate de ceai verde cât de des posibil - sau cât de des îmi aduceam aminte. 
- exfolierea mecanică a tenului cu puțin bicarbonat de sodiu, aplicat cu mișcări foarte ușoare, fără a apăsa inutil pe tenul acoperit de spuma gelului de curățare. Operațiunea am făcut-o doar de 3 ori, o dată la două zile.
- hidratarea tenului cu tonerul Skin Balancing de la Paula's Choice dimineața și seara, după ce uscam tenul prin tamponare cu un servețel. Doar de două ori, seara, am aplicat pe toată fața puțin dintr-un amestec de uleiuri de jojoba, merișor și borago. În zona ochilor am aplicat acest amestec zilnic, dimineața și seara. 

Și cam atât. Nu am folosit alte creme sau tratamente, nu m-am machiat deloc. După o săptămână, tenul meu e mai puțin încărcat, deloc roșu și deloc iritat, nu mai am niciun coș. 


Iar de astăzi am schimbat rutina, după curățare și tonerul Skin Balancing am aplicat Hydralight SPF 30, ambele Paula's Choice. O să reintroduc și tratamentul Resist Pure Radiance pe care îl ador și mai încolo exfolianții chimici. 

Consider că rutina de săptămâna trecută mi-a făcut mult bine, a fost ca o cură de detoxifiere. Cred că avem nevoie de detoxifiere extra a corpului și a întregului organism, în ciuda faptului că acest proces este realizat și de către organele noastre. La câte au de prelucrat și de administrat, e bine să le dăm câte o mână de ajutor. Sau să facem o pauză de la cât de multe lucruri putem, care ne fac rău - alimentar, spiritual, fizic.

Voi ce credeți despre detoxifiere în general? Și...cum vi se pare rutina mea de săptămâna trecută?

8 comentarii:

Diana (boonDY) spunea...

Ce tare! Cred ca e mereu binevenita o pauza de-asta, si pentru ten si pentru corp. E binevenita cura ta, eu nu prea reusesc sa fac de-astea, decat in weekend :)

It's Friday Somewhere spunea...

Si eu imi simt tenul incarcat si sensibil in ultima vreme... O sa incerc sa iau o pauza de la majoritatea produselor . O saptamana frumoasa!

Milena spunea...

@Diana (boonDY): glad you liked it! si eu cred ca e foarte utila cate o pauza. din fericire, am avut ocazia de a face acest lucru. stiu ca programul nu ne permite sa facem asta cand si cat am vrea. pupici

Milena spunea...

@It's Friday Somewhere: incearca sa faci pauza de la tot ce nu e necesar. la curatare si hidratare usoara nu pot renunta.
multumesc mult, o saptamana frumoasa si tie! te pup!

Anonim spunea...

Salut! Eu nu ma inteleg deloc cu skin balancing toner, ma irit si simt piscaturi, in special seara si dupa fiecare dush chiar si dupa 2 ore. Imi este practic imposibil sa-l mai folosesc in acea seara dupa dus.

Abia astept sa-l termin. Cred ca e produsul ce ma enerveaza cel mai mult si in care am avut cea mai mare incredere.

Am testat si eu gelul de la Eucerin, insa preferatul meu ramane de departe gelul/crema de la Resist.

In rest e foarte buna ideea ta: spalare, hidratare usoara si protectie minerala. Poate ne inspiram si noi candva, cand observam ca tenul nu se comporta asa cum ne dorim.

Pupici,
Anca a

Milena spunea...

@Anca a: buna! eu zic sa nu mai folosesti tonerul daca esti sigura ca de la el te pisca pielea. am dat si eu peste produse bine formulate, inclusiv de la Paula's Choice, care nu mi-au priit. din pacate, dar asta e. asculta-ti pielea, e cea mai buna concluzie la care am ajuns eu dupa ceva experimente.
si mie imi place mult gelul de curatare cremos Resist, am avut o gramada de mostre si inca mai pastrez cateva. din pacate, pretul e prea mare pentru bugetul meu actual dedicat unui asemenea produs. '
ma bucur ca iti place rutina prezentata de mine. sper sa te ajute candva, numai sa nu uitam ca pielea fiecareia e diferita si trebuie sa ne gandim bine inainte. pupici back :*

Ioana spunea...

Bravo! Si eu am renuntat la SPF cateva zile, pentru ca mi se parea ca ceva nu-i face bine pielii. Si dupa 1 saptamana si ceva au disparut cosurile, am ramas doar cu semne (evident). Citind articolul asta m-am bucurat ca nu sunt singura cu idei din astea (sa ies din casa fara spf, ce nebunie) :) Nici exfolianti nu am mai folosit atat de des ca inainte, iar astazi merg la cosmetica sa mai repar din damage. Eu sunt pro-detoxifiere, o data la 6 luni merg cateva zile de abstinenta, ca sa-i mai dai ocazia corpului sa respire. Congrats! You are very brave :P

Milena spunea...

@Ioana: hey, multumesc! si eu fac din cand in cand cate-o detoxifiere, as in renunt la carne si mamanc aproape numai cruditati. mai ales acum vara mi-e tare la indemana, asa ca profit. eu iarasi am introdus SPF, dar nu mai sunt freak about it, incerc sa ma relaxez si zic eu ca mi-a iesit deja. multumesc again si te pup!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...