luni, 14 ianuarie 2013

Mini-vacanță, compromisuri și o nouă obsesie


Bună, fetelor! Eu zilele acestea consider că sunt în vacanță. Vineri am avut ultimele examene - mai exact două, unul după altul și primul curs din semestrul doi îl voi avea miercuri, deci mâine e ultima zi din această pseudo-vacanță mai exact. Săptămâna trecută a fost cam epuizantă din punct de vedere mental, m-am simțit puțin stresată și sub presiune. Nici nu pot să cred că s-a terminat deja primul semestru și prima mea sesiune în franceză. 

Vineri după-amiază, deși puțin amețită de stat într-un amfiteatru patru ore fără să mă mișc, am decis să cobor mai devreme cu o stație din metrou, pentru a da o mică tură prin Sephora, că doar au început soldurile. Intrând în zona comercială am obosit parcă și mai tare, toți oamenii din oraș păreau să fie acolo, probând haine, stând la cozi și cărând hipnotizați sacoșe și plase după ei de parcă era vremea de după război. Îmi place perioada reducerilor, dar doar dimineața și în timpul săptămânii. Dacă intru în magazine când sunt solduri în timpul weekendurilor sau după-amiază îmi trece orice chef, sincer. Nu suport nebunia și isteria la cumpărături. Anyway, eu vroiam doar să îmi clătesc ochii după o săptămână de sesiune, nici nu vroiam să cumpăr ceva, am zis că merg până în Sephora și apoi plec acasă. And so I did.

În magazin erau multe reduceri, multă nebunie, foarte multe oferte și produse high-end la prețuri mult mai mici. Dar eu, dacă nu știați - aflați acum - nu prea înțeleg ideea de a da 20 de euro pe un ruj - nici măcar 15 poate. Da, spuneți-mi cum vreți - nu sunt însă nici zgârcită, nici ipocrită, dar nu e genul meu să dau mulți bani pe machiaj. Nu am nici resurse financiare infinite, e drept, dar marea mea pasiunea pentru cosmetice o reprezintă produsele de îngrijire - și încerc să fac cele mai bune alegeri și să cheltui mai mult pe acest segment

Dar pentru că erau reduceri frumoase peste tot, mi s-au lipit de mână cele patru produse de mai jos - da, am fost habotnică luând trei arome ale acelui unt de corp, dar nu m-am putut decide, așa că am luat un lapte de corp cu zmeură și căpșuni, un unt de corp cu aceeași aromă, altul cu cicolată și caramele, iar al treilea cu ananas și grenadine. Și nu regret deloc, ba chiar sunt super încântată. Au niște arome și texturi de le-am folosit de vineri nonstop, necontenind din a îmi mai mirosi din când în când mâinile după arome. Unturile sunt fenomenale, textura e exact untoasă, dar fină, iar laptele de corp este foarte lejer și toate se absorb extrem de repede. La capitolul ingrediente cel mai mare păcat e parfumul, dar am decis că pentru produsele pentru corp am nevoie și de parfum din când în când. Mai ales după sesiune, mai ales când plouă. Vorba reclamei - "Parce que je le vaux bien" (traducere: pentru că merit - dar zău că sună mai bine în franceză). Oh, tu marketing minunat ce te mai și studiez la școală, cum îmi acaparezi mintea...



Cam atât despre compromisurile pe care le mai fac din când în când în materie de cosmetice bine și extrem de bine formulate. Pentru ten nu mai folosesc de mai mult de un an și jumătate produse de îngrijire cu parfum și mi-e super bine. 

În loc de încheiere, vă spun câte ceva despre noua mea obsesie. Pozitivă și constructivă de altfel. Pentru mine. Pinterest. Poate că știți siteul și chiar îl folosiți - poate nu, dar eu am devenit extrem de încântată de el. Aveam cont făcut de un an cred, dar abia recent am și alcătuit câteva boarduri ca să păstrez termenul. Mi se pare foarte util și pe mine mă ajută să organizez lucrurile noi aflate sau să păstrez la îndemână idei mai vechi. Și recent am văzut că și cei de la Paula's Choice au cont de Pinterest, pe care bineînțeles că îl urmăresc deja. Bucuria zilei a fost să regăsesc o imagine de pe blogul meu într-unul din boardurile lor. Asta da surpriză! Anyway, eu vă recomand să urmăriți contul PC și nu numai, sunt tooone de lucruri și idei minunate.

Cam atât pentru azi. Vacanța asta e cam scurtă zic. Că doar se termină. Dacă aveți cont de Pinterest lăsați-mi în comentarii numele respectiv să vă urmăresc - ador să mă las inspirată din toate părțile! Ah, iar pe mine mă găsiți cu numele de Milena Gorea

Pupici și o săptămână însorită,
Milena

14 comentarii:

Larisa spunea...

Felicitari pentru examene si multa bafta in semestrul viitor!
La toamna ma inscriu si eu la un master aici ti-am mai spus...poate o sa te mai intreb una alta pana atunci daca nu te deranjeaza :)
Zici ca au inceput soldurile? Nici n-am bagat de seama, ia sa dau si eu o rata pe la magazine :)). Adevarul este ca mine a fost cam frig zilele astea si n-am mai iesit la plimbare prin oras.
Te pup!

Julie spunea...

Vai dar nebuni sunt francezii astia cu reducerile, am cautat si eu sa comand ceva la sephora.fr, epuise, epuise, epuise peste tot. :( Si tata imi zicea ca erau niste cozi in magazine.

Si eu am fost "oooo...mi-a repin-uit Paula's Choice o poza". :)) I can relate :D

Pup :*

Milena spunea...

@Larisa: multumesc, sa fie! multa bafta si tie din toamna! orice intrebari ai, scrie-mi un mail si daca pot sa te ajut cu vreun raspuns sau cu altceva din experienta mea, o fac cu mare drag, nu ezita deci! spor la shopping, mie mi-e si teama sa ma mai duc prin magazine, parca e prea aglomerat. si la mine s-a facut frig - evident ca saptamana trecuta a fost soare si 15 grade, iar acum 8 grade cu ploi tipice Bretagne! eh, vine ea primavara. te pup si eu!

Milena spunea...

@Sihaya: da, chiar sunt. pe mine m-au cam speriat sincer, nu stiam cum sa ies mai repede din Sephora, scormoneau unele fete prin farduri ca niste zombie insetati :))). am vazut si eu ca au cam tot epuisé pe sephora.fr, dar in magazine sunt sanse de gasit daca tatal tau are nervii de otel si mult timp de pierdut.
da, am vazut pozele tale repin-uite de PC, le-am dat instant like :D. pup back >:D<

Monica - Pisica albastra spunea...

Sa stii ca iti inteleg perfect momentul de abandon! Si pentru mine este important sa folosesc produse de ingrijire bine formulate si fara iritanti. Insa cateodata parfumul placut al unei creme sau de corp sau al unui gel de dus ma cucereste si ma face fericita in asa mare masura, incat uit ca parfumul acela divin este "dusmanul" :)) Gasesc atat de greu parfumuri pe care sa le iubesc si in care sa ma pierd, incat aceste momente de rasfat sunt rare si bine pretuite. Asa ca eu iti zic doar: sa le folosesti cu placere! :)

Coconut spunea...

Felicitari pentru prima ta sesiune in franceza :). Si eu sunt cam tot asa cu cosmeticele, nu ma indu sa dau multi bani pe farduri si nici pe oje, pana la urma cu un primer bun scot orice fard la lumina, la oje la fel cu un top coat de calitate. Nu pot decat sa-mi inchipui ce bine miros unturile alea...

Milena spunea...

@Monica-Pisica albastra: multumesc pentru intelegere si pentru cuvintele frumoase...da, uneori e vorba doar de rasfat. plus, am observat ca o crema frumos parfumata ma face sa ma tin zilnic de etapa hidratarii picioarelor, asa ca...la geluri de dus inca nu am incercat ceva fara parfum, sincer nu ma pot obisnui cu gandul, desi sunt foarte vehementa cu toate cele, dar parca la dus vreau un rasfat total - olfactiv included. te pup!

Milena spunea...

@Coconut: multumesc mult, esti o draguta! ai mare dreptate. uitasem sa zic de oje, aici chiar sunt de groaza. cred de fapt ca e singurul lucru la care recunosc, chiar sunt zgarcita. nu am dat niciodata mai mult de 10 lei pe o oja cred, fara tratamente aici. da, miros tare bine, tocmai m-am cremuit bine!!

Stefania spunea...

Mie tocmai mi se pare ca de data asta nu prea era lume in magazine cum era in anii trecuti.Cred ca o sa dau si eu o tura la Sephora miercuri cand este deuxieme demarque cu toate ca am atatea produse..lol
Eu una nu pot folosi o crema de corp sau gel de dus daca nu miroase frumos.
Ma bucur ca ai terminat sesiunea.Mi cel mai nasol mi s-au parut examenele finale cand uneori aveam 2 dimineata si apoi inca 1 dupa amiaza..Bine ca s-a dus..

Milena spunea...

@Stefania: cine stie? poate am nimerit si eu vineri dupa-amiaza cand toata lumea scapase de o saptamana si de servici. spor la shopping in orice caz!
multumesc mult! da, e cel mai aiurea asa. eu am avut maxim doua intr-o zi, unul dupa altul. te pup!

Alina spunea...

ce preturi buneeee!

si mie-mi place sa ma plimb dimineata prin magazine, mai ales cand sunt reduceri :) e liniste...

Milena spunea...

@Alina: da, chiar erau foarte ieftine. de asta cred ca am si cedat. da, e placut dimineata, ca nu te deranjeaza nimeni :D. te pup!

Ioana spunea...

Felicitari pentru sesiune! Cat despre partea de beauty, stai linistita, nu esti singura :)) Am observat ca fac la fel, daca vad un pret de peste 20 de euro la un ruj sau fard de ochi, stramb din nas, insa daca e vorba de produse de ingrijire..eh, aici e alta poveste. Prefer sa investesc in chestii care sa ma ajute si sa-mi repare pielea, decat in chestii care sa mascheze. Am avut si eu lotiunea de corp de la Sephora, varianta cu nuca de cocos. E drept, mirosea demential, insa nu m-am impacat deloc cu ea. Era prea light, mi se parea ca intind apa pe piele :) Chiar ai avut parte de o surpriza frumoasa pe Pinterest. Te pup!

Milena spunea...

@Ioana: multumesc! lotiunea e light de tot, ce-i drept, dar mie mi se pare hidratanta. de unturi nu mai zic, chiar se mentine mult si bine dupa aplicare. vai, ce as fi vrut sa fi gasit si cu aroma de cocos...deja salivez. ai mare dreptate, fix asa gandesc si eu - machiajul e ceva temporar, il port cand si cand, nici macar nu ma machiez zilnic cu toate cele, dar la ingrijire simt ca investesc in pielea mea pe termen lung. sper sa se vada peste 40 de ani :))) pup back :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...