duminică, 26 februarie 2012

Achiziții din mini-vacanța în Franța


Am fost plecată șase zile în vizită la mama mea, care locuiește în vestul Franței (zona Nantes). A fost o mini-vacanță binemeritată zic eu după o sesiune ultra-friguroasă. Am plecat duminica trecută de dimineață și m-am întors vineri noaptea. Ieri am lenevit toată ziua. Nu-mi vine să cred câtă zăpadă mai este încă. Probabil că în mintea mea speram să nu mai fie și chiar uitasem aproape de zăpadă, asta până când am aterizat pe Otopeni. La mama erau 15-16 grade, fără pic de vânt - ceea ce e remarcabil pentru regiunea aceea atât de aproape de Atlantic. Vara aproape te zboară. Anyway, a fost tare frumos, am petrecut câteva zile drăguțe alături de mama, ne-am plimbat prin Rennes și Nantes, am vizitat puțin și Angers. Am ajuns și la universitățile din Rennes și Angers pentru a vedea care e situația la fața locului - în ideea urmării unui master la una din ele. 
Mi-am cumpărat și unele chestiuțe - în general pentru corp și păr, pentru că pentru ten folosesc aproape exclusiv Paula's Choice. 

Am făcut și poze cu o parte din ce mi-am luat, pe restul nu am mai apucat să le prind în cadru pentru că s-a descărcat aparatul foto. But anyway, iată o parte din "captură":



- gel de duș Yves Rocher din gama Jardins du Monde cu aromă de rodie - miroase atââât de bine că nu m-am putut abține plus că prețul de 1,5 euro e foarte accesibil (l-am achiziționat din Rennes, zona Bretagne, aproape de  La Gacilly, locul de unde a început afacerea YR, iar prețurile sunt mult mai accesibile decât la noi, plus că au și chestii noi și diferite care nu au ajuns încă la noi)
- loțiune de corp Garnier - sunt la al treilea flacon deja; produsul se află și pe lista de produse recomandate de către Corina pentru corp (o găsiți aici). Mi se pare cea mai accesibilă de pe listă, plus că are un preț mai mult decât rezonabil. A costat până în 3 euro.
- deodorant Mon Savon au Lait fără aluminium chlorohydrate. Miroase foarte discret, nu-mi usucă pielea și nici nu pătează hainele. So far, so good, a fost în jur de 2,5 euro.
- un ulei de corp - 100 ml - un amestec de ulei de susan, migdale, floarea soarelui și extract de ceai verde. Nu l-am încercat încă, a fost în jur de 4 euro.




- șampon Herbal Essences pentru strălucire și hidratare - mie mi-a plăcut mult șamponul albastru din gama Herbal Essences Hello Hydration și nu l-am mai găsit la noi. Acesta e diferit de el, miroase aproape la fel, nu l-am încercat încă și sper să-mi priască. Preț în jur de 2 euro și ceva.
- balsam de păr Herbal Essences pentru păr uscat și degradat - miroase atâââât de bine, a flori și fructe, îmi vine să îl mănânc. Nu l-am încercat nici pe acesta încă. Aproximativ 3 euro.
- mască de păr tot de la Herbal Essences - miroase și mai bine decât restul dacă e posibil. Am luat-o pentru că mi-a recomandat-o mama. Să vedem cum o fi, că nu am apucat să o folosesc nici pe asta. Preț: 2,5 euro.
- balsam fără clătire Franck Provost Expert Nutrition - l-am folosit de 2 ori până acum, după ce îmi usuc ușor părul cu uscătorul de păr. Am aplicat cât o boabă de mazăre pe jumătatea inferioară a lungimii părului și  chiar îmi place. Părul nu îmi mai stă în toate părțile, e mai domolit, nu mai e așa aspru la vârfuri și are și un miros foarte delicat - ceva înspre vanilie și cocos, arome pe care eu le ador. O să văd cum o să evolueze relația cu acest produs. A costat 5 euro și un pic, dar era cred la promoție.



- demachiantul Mixa mi l-a dat mama, că și l-a luat ea și nu îl folosea. Urmează să văd care e diagnosticul privind ingredientele, so far, la prima vedere, nu are alcool sau iritanți mulți. O să văd ce și cum. Costă în jur de 3,5 euro.
- loțiune micelară marca proprie a supermarchetului Super U, by U se cheamă. Am luat-o pentru că, atât cât m-am priceput eu, nu părea deloc rea după ingrediente și la 3 euro și vreo 10 eurocenți am zis că nu e o tragedie. Mie îmi place să folosesc loțiune micelară după demachiantul bifazic și uneori și pentru demachiere când nu folosesc machiaj, ceea se întâmplă destul de des. Când am ajuns la mama i-am verificat ingredientele și problematice ar fi phenoxyethanolul și extractul de centaurea cyanus flower. De fapt, doar primul, că extractul nu l-am găsit în lista de ingrediente, dacă știe cineva despre ce e vorba, please do tell us. Iar phenoxyethanolul nu e în concentrație mare, l-am găsit și în unele produse PC, so...na. O să revin cu păreri după ce o folosesc, deocamdată mai am din Bioderma Crealine H2O.

- ce mi-am mai luat, dar nu e în poze: un mini luciu de buze și un mini rimel de la Revlon (prea drăguțe pentru a rezista, nu le-am încercat încă, împreună au fost 5 euro), Travalo (din gama Classic, eu îl am pe negru, singurul lucru achiziționat din duty-free-ul din Paris, 12 euro - îl ador!!), accesorii - o eșarfă, două inele foarte cute, cercei, un cardigan mai special - crem, cu decupaje laterale în V, muulte ceaiuri - ceai verde cu iasomie marcă proprie Super U - my all time favorite, o să v-il arăt la un moment dat, ceai alb cu mango și ghimbir și altele, două perechi de balerini și cam atât cred. Dacă e poate le fac poze și fac o postare diferită.

După cum vedeți și citiți, mi-am luat mai ales produse pentru corp și păr, plus chestiuțe gen accesorii și de îmbrăcat. Nu am putut rezista șampoanelor Herbal Essences, chiar sper să îmi priască. Știu că mirosul nu e un criteriu în alegerea cosmeticelor, dar cum am spus și aici, trebuie să fac un compromis uneori pentru că the beauty addict in me needs "food". Oricum, am fost destul de cumpătată și am căutat mai mult beauty bargains, după cum se poate observa. Dacă aveți întrebări despre un produs anume, just ask and I'll be happy to answer. Ah, sunt entuziasmată și de ideea că data viitoare când vine mama în țară va fi primit joliebox-ul măcar pe o lună. O să vă anunț când e.

În altă ordine de idei, nu-mi vine să cred că mâine începe ultimul semestru de facultate. Sper doar să se topească zăpada asta o dată. 
ps: I missed this, trebuie să postez mai des. Vă pup!

6 comentarii:

Dorina spunea...

Cate ti-ai luat! Sa le folosesti cu placere pe toate!

Milena spunea...

Da, pai valiza avea 20 de kg cand m-am intors in conditiile in care avea 8 cand am plecat. Multumesc:)

Georgiana spunea...

Bine ai revenit, mi-ai lipsit! :)
Sa te bucuri de noile achizitii, arata foarte bine si sunt curioasa mai ales in legatura cu produsele pt. par.
Pupici!

Milena spunea...

Bine te-am gasit! Missed you too:D. Multumesc, o sa scriu si pe aici pareri dupa ce incep sa le folosesc. pupici back!

coco spunea...

iubesc uleiurile :)

Milena spunea...

coco, si eu! ma bucur ca ma citesti

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...