miercuri, 24 aprilie 2013

Plimbări, schimbări și încercări


Hey! A trecut ceva vreme, știu... Adevărul este că s-au întâmplat multe de când nu am mai scris și chiar vreau să scriu mai des, să vă povestesc mai multe. Mai ales despre experiența mea aici în Franța de până acum, complet subiectivă de altfel. Mi-am schimbat din martie și rutina de îngrijire destul de mult, o să vă povestesc săptămâna acesta exact ce și cum. Am două comenzi pe drum, una de la Pierre Ricaud și una de pe iherb și abia aștept să le primesc. 

Zilele acestea sunt în vacanță, dar practic învăț și lucrez la proiecte, că săptămâna viitoare am sesiunea de examene. Nu îmi vine să cred cât de repede a trecut timpul și că după aceste trei examene de săptămâna viitoare voi termina acest master. O să vă povestesc și despre această experiență educațională aici cât de curând, probabil în mai, după ce termin oficial sesiunea. 

Și cum nu am mai avut cursuri, am venit să stăm la mama mea zilele acestea, că e mult mai mult spațiu, e grădina mare. A venit primăvara încet, dar zilele acestea a prins puteri și a fost chiar foarte cald. În weekend am făcut grătar, am mâncat pe terasă afară, iar duminică am mers să ne plimbăm până la ocean, aflat la doar o oră și jumătate de unde stă mama. A fost frumos și însorit, păcat totuși că bătea un vânt extrem de agresiv. Sinceră să fiu, ador marea în general, dar Atlanticul nu mi se pare deloc prietenos, e foarte puternic vântul, chiar și vara când am mai mers bătea de nu aveai niciun chef, iar acum că totuși e abia aprilie a fost chiar și mai și. Dar totuși am văzut vreo 2-3 curajoși/nebuni care făceau baie și mai mulți care făceau plajă. Eu am avut pe mine un hanorac cu glugă căptușită și o eșarfă mare la gât. Interesant este că nu am răcit, mai ales că m-am răsfățat și cu o înghețată imensă de zmeură și fructul pasiunii. Iată și câteva poze cu Atlanticul mai puțin prietenos:

maree joasă

se vede sau nu că bătea vântul și era agitat oceanul?
(da, știu că fac poze groaznice, thank you very much)

zonă îndiguită, ca un mic golf. adio valuri și agitație

mareea începea din nou să crească. înainte erau complet pe uscat



Anyway, voi mai rămâne la mama și în weekend, deși am înțeles că de vineri se strică vremea în sensul că scad temperaturile cu 10 grade, dar e minunat, înseamnă că va fi o vreme numai bună de stat în casă și de învățat pentru sesiune. Și cum la mama mereu dau iama în ce produse și-a mai luat și le testez și eu, am zis să vă arăt ce am încercat zilele acestea. Înainte mai vreau să vă zic doar că sunt mândră că i-am făcut mamei o rutină aproape complet din produse foarte bine formulate, are crema hidratantă și pe cea de protecție solară de la Paula's Choice, restul sunt bine formulate și începe să descifreze tot mai bine etichetele. La îngrijirea părului și a corpului continuă să ia decizii singură, dar așa mai testez și eu chestii diverse:


- masca de păr Elseve Re-Nutrition de la L'oréal are o textură foarte densă, ca un unt de corp mai degrabă, are o culoare gălbui pal, un miros plăcut, dulceag, ca de miere, floral chiar, dar nu grețos, deloc persistent. Am folosit-o pe post de balsam de păr de câteva ori și mi-a lăsat o impresie bună, părul era extrem de moale după folosire și chiar și-a făcut efectul. Nu știu dacă aș cumpăra-o totuși, habar n-am care e prețul, dar i-aș da o șansă probabil. Nu am folosit-o ca o mască, adică să o las să acționeze mai mult pe firul de păr, așa că părerea mea e bună pentru un balsam de păr. 

- șamponul uscat cu extract de lămâie de la Garnier a fost o mare dezamăgire, bine că nu l-am cumpărat eu că regretam. Singurul lucru bun e mirosul, fresh, proaspăt și plăcut. Însă nu își face deloc treaba pe care o pretinde pe etichetă. Aplicat pe păr este foarte ciudat, umezește podoaba capilară, zici că te-ai dat cu un spray lichid sau ceva pe păr, arăți plouat/ă. E foarte dubioasă toată treaba, vă zic sincer. Eu l-am aplicat cât am stat acasă și după ceva timp s-a uscat și părul părea oarecum ok, poate mai puțin gras, dar totuși, dacă nu ai timp să stai ore să te usuci după ce faci? Se presupune că șamponul uscat e un produs care să te scoată din încurcătură când nu ai timp de toată tărășenia cu apă, șampon, balsam și toate cele. Da, încă un produs Garnier care mă dezamăgește. Eu am oarecum o părere proastă despre produsele lor pentru că majoritatea celor încercate de la ei nu mi s-au părut deloc eficiente, dar e posibil ca unora să le priască totuși. 


Cam atât pentru azi, vreau tare mult să scriu mai des. Ce părere aveți dacă aș scrie și despre alte subiecte, nu neapărat cele beauty related, ca să zic așa, dar ce am mai făcut pe aici prin Franța, în principiu despre experiența și viața de aici? Ah, da. Și mă gândeam să vă povestesc despre un aspect poate mai delicat, dar cred eu, extrem de important, la care m-am gândit citind articolul acesta al Ioanei. Practic, mă refer la experiența mea în această privință, la toate investigațiile pe care le-am făcut etc. Poate fac lumină pentru unele dintre voi care caută experiențe personale. Și mai ales, poate vă inspiră să faceți și voi controlul anual necesar. 

Hai că vă las acum. Mă bucur că scriu din nou, tare dor mi-a fost.

Vă pup, 
Milena

10 comentarii:

Alice wonders spunea...

Ce frumos te-ai plimbat, abia astept si eu sa vina iunie sa zbor din tara... la propriu! Spor la proiecte si la invatat!

Milena spunea...

@Alice wonders: multumesc, chiar am nevoie :) da, a fost frumoasa plimbarea, m-am relaxat cu adevarat, in ciuda vantului :P tu pe ce meleaguri te duci? te pup!

Julie spunea...

Ce bine-mi pare ca ai mai scris pe blog. :) Si da, mie clar mi-ar placea sa citesc despre Franta, mie mi s-ar parea interesant sa aud cum e in partea aia viata, eu am auzit mai multe povesti dar din Burgundia.
Legat de experienta ta, sper ca esti bine si e totul ok, desi un subiect delicat poate informatiile sunt utile.
Ah, si sunt tare curioasa ce rutina ai acum. :D Pup :*

Milena spunea...

@Sihaya: si eu ma bucur ca sunt persoane minunate ca tine care ma citesc :)
o sa povestesc mai multe despre Franta, despre acea experienta la care ma refeream - da, totul e bine acum, multumesc mult.
deja am facut poze cu produsele din rutina, nu e mare schimbarea si culmea e ca trebuie sa ma grabesc sa fac postarea, presimt o alta schimbare in rutina :))) pupici

Federova spunea...

Ma bucur ca ti-ai facut timp sa mai scrii, daca esti in sesiune lasa blogul si nu te stresa sa postezi mai des ;). O sa ai timp destul dupa.
Iti zic de pe acum succes, sa iei toate examenele cu note mari!

Legat de subiectele personale, pe mine nu ma deranjeaza, chiar imi place sa citesc astfel de postari ca doar de-aia e blog personal. De copy-paste suntem satule...
Sper ca nu ai avut probleme de sanatate daca amintesti de experienta legata de postarea Ioanei :(.

Mihaela Pojogu spunea...

Mi-ar placea sa scrii si despre Franta si acele subiecte mai delicate, despre viata.
Multa sanatate!

Milena spunea...

@Federova: da, ai dreptate, o sa ma ocup si de invatat, dar mi-era tare dor sa scriu :D. parca ne apuca mai tare cheful cand avem de invatat :))) multumesc, sper sa fie asa!
eu imi doresc sa transpun in postari mai multe experiente personale, cred ca e mai important si poate ajuta si pe alte persoane. te pup!

Milena spunea...

@Mihaela Pojogu: multumesc mult, o sa scriu curand! te pup

Alice wonders spunea...

La Paris merg, prin vara. Marturisesc ca nu mai am rabdare, desi ma sperie nitel ce am citit lately, in legaturile cu preturile de pe meleaguri pariziene. Oricum, can't wait!

Milena spunea...

@Alice wonders: e superb Parisul vara. eu zic sa profiti sa te bucuri cat mai mult de oras, de obiectivele turistice, de tot, care oricum costa bani. Pentru cosmetice nu stiu exact daca merita, preturile uneori sunt asemanatoare, eventual poate prinzi reducerile. ce frumos, imi inchipui ca abia astepti. te pup!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...