marți, 29 ianuarie 2013

Combinația lunii


După ce am fost nevoită să renunț la exfoliantul lichid cu 2% BHA de la Paula's Choice, mi-am schimbat inevitabil rutina de îngrijire, după cum vă spuneam aici. Ei bine, în diminețile de după aplicarea exfoliantului Skin Revealing cu 10% AHA, urmată de aplicarea - cam la 15 minute - a tratamentului Resist Pure Radiance Skin Brightening, schimbările la nivelul pielii sunt vizibile. Porii - micșorați semnificativ, tenul extrem de fin și luminos, urmele de roșeață și de la coșuri se vindecă de fiecare dată mai repede, iar unde îmi mai apărea câte un coș-două (mereu după menstruație îmi apar, nu știu cum să evit asta, sunt cauze hormonale) micuțe, ce-i drept, erau aproape trecute a doua zi. 




Momentan aplic AHA 10% de două ori pe săptămână - lunea și joia. Tot așa aplic și tratamentul Resist. Mi-ar plăcea să aplic tratamentul mai des, dar se absoarbe atât de repede și se consumă cam ușor zic eu. În orice caz, din ce am văzut până acum, e un produs chiar extraordinar și aș vrea să îl aplic mai des, dar mi-e teamă să nu se termineeeee. 

Din loțiunea cu AHA 10% mai am cam jumătate - o folosesc din iulie 2012 și e valabilă un an. Din toamnă o aplic și pe corp cam de două ori pe lună și îmi place foarte mult. Adevărul e că la câtă cantitate are - 210 ml - nu aș avea cum să o termin doar aplicând de două ori pe săptămână numai pe ten. 

În orice caz, simt că produsele cu AHA mă ajută extrem de mult. Acum sunt în dubii ce să îmi iau când voi termina AHA 10% peste câteva luni. Oscilez între AHA 5% din gama Resist, gelul 8% AHA sau produsul cu 5% de la Derma E. Pe primele două le-am încercat din multe mostre, am păreri clar definite și m-aș putea decide la o adică între ele, dar mă tot bate gândul să încerc ultimul produs de la Derma E, e și mult mai ieftin și e cotat "best" pe Beautypedia. Voi l-ați încercat? Dar pe celelalte? Ce părere aveți despre produsele cu AHA?

Vă pup,
Milena

28 comentarii:

Anonim spunea...

Eu am AHA 5% din gama Resist si imi place mult. Il folosesc o zi da, una nu ca sunt abia la inceput. Chiar sunt tare curioasa de tratamentul Resist dar e cam scump si are si cantitatea cam mica :(

Milena spunea...

@darlyst: si eu l-am testat din multe mostre si imi place. pe de alta parte, ma tenteaza produsul Derma E ca are tot 5% si e cam la o treime din pret. despre tratamentul Resist voi scrie mai incolo pe larg, sa vedem daca merita cu adevarat reachizitionarea, desi dupa o luna eu zic ca...da! e intr-adevar scump, uf, parca le fac tot mai scumpe. te pup!

Coconut spunea...

Eu am folosit doar AHA 10% pt. corp, pe care-l ai si tu, il folosesc si pe corp si pe ten. Nu stiu ce sa te sfatuiesc sa alegi, am o mostra de 8% dar n-am incercat-o inca, tu probabil ai deja o idee cum sunt daca ai incercat mai multe, insa trebuie sa tii cont si de faptul ca treci de la 10% la 5% daca ai alege derma e, numai ca probabil l-ai folosi mai des, poate zilnic. 11 usd oricum nu e o suma fabuloasa, stii deja ca tolerezi AHA-ul, deci cred ca i-ai putea da o sansa. Pe de alta parte, gelul cu 8% are 100 ml (fata de 60 ml Derma E), si poate prinzi reo reducere sa-l iei mai ieftin (eentual un free shipping). Orice ai decide, sper sa ti se potriveasca.
Ma faci sa-mi doresc si eu tratamentul :)

Milena spunea...

@Coconut: da, as vrea ceva pentru utilizare mai frecventa, 10% nu pot aplica atat de des, mai ales ca am renuntat la BHA. exact asta e si rationamentul meu, cum ai zis tu...pana la urma mai am timp sa ma decid, deocamdata raman pe 10%, ca imi face bine so far. mai am inca 3 mostre din 8% AHA si dupa ce le folosesc o sa ma decid. daca imi place, il iau pe asta, daca nu incerc Derma E. oricum e accesibil pretul pe iherb. te pup si multumesc!
iar despre tratament, incearca macar mostre, ca e cam scump. sper sa iti placa!!

Nimphetamin spunea...

Chiar in seara asta plasez si eu o comanda pt setul cu AHA Resist (crema cu 5% si tratamentul saptamanal cu 10%). Eu m-am convins in acesti 2 ani de cand folosesc produsele PC, ca mult mai bine imi prieste AHA decat BHA.
Oscilez daca sa-mi iau si serul Skin Brightening si ma decisesem sa nu-l iau luna asta, dar articolul tau m-a cam intors din drum :)

Milena spunea...

@Nimphetamin: ce fain ca ti le iei, sunt minunate! sa le folosesti cu placere!!! poti sa iei mostre din tratamentul skin brightening, ca sa vezi daca merita sau nu! mie imi place, dar fiecare are tenul diferit si mai bine sa dam bani pe ce ne prieste, nu? te pup :D

Très Chic spunea...

Eu nu am niciun produs PC, dar ma cam tenteaza ....

Nimphetamin spunea...

Nush cum sa comand mostre, mai bine ma pacalesc cu el full size :))) Acum negociez cu iubitul meu sa mi-l faca cadou de 1 si 8 martie.

Milena spunea...

@Très chic: eu in locul tau m-as lasa tentata. apropo, zilele astea iar au bagat mostrele la 3 euro, un set din skin balancing, unul resist si unul skin recovery, fiecare 3 euro cu tot cu transport. macar sa le testezi si apoi te poti lasa tentata in voie :) pup

Milena spunea...

@Nimphetamin: pentru mostre vezi ca e sub add to cart butonul de order a sample. dar daca e rost de cadou, poti sa te pacalesti linistita cu el full size :D. vezi ca e si ziua Indragostitilor pe deasupra, inca un argument :P

Georgiana spunea...

Hmmm, ce bine suna! :)
Am facut si eu o mica combinatie cu ale mele si imi place mult : aplic BHA gel, dupa 10 minute ser SB si apoi Clear Skin Hydrator. Le tot invart ca sa descopar diverse efecte mai bune si deocamdata imi place mult aceasta ordine. Cu BHA gel ma impac extraordinar, zau! :D
Te pup

Milena spunea...

@Georgiana: da, stiu cum e. si eu tot combin :D. serul SB mai are o suflare, nici nu prea l-am mai putut aplica pe toata fata, doar la ochi si ma consolez cu mostre din seruri PC pe care le mai am de mai demult :). ma bucur mult ca iti prieste gelul BHA, sper sa ma pot intoarce si eu la el candva. pup back

Anonim spunea...

eu am aha 10% de la resist.este cel mai bune exfoliant, adica , a doua zi-eu il folosesc seara, de 2 ori pe saptamana-pielea este incredibil de fina si de curata. vad ca tu ai aha 10% skin body revealing, si cum resistul meu e pe terminate, ma intreb daca sa nu imi iau si eu un skin body, ca e mai darnic cantitativ. anyway, am comandat si am testat aha 5% si 8% de la pc, si drept sa spun, parca nu faceau mare lucru, in nici un caz nu au avut efectul celui de 10%. intrebare: dimineata, dupa aha 10% si pure skin si spf nu iti este incarcat tenul?

Milena spunea...

@Anonim: si eu am avut mostre din Resist 10% AHA si mi s-a parut foarte bun, dar e cam scump pentru mine. eu acum as vrea ceva cu o concentratie mai mica de 10%, pentru o aplicare mai frecventa. eu sincer de la 8% am simtit niste efecte tare faine si de la 5% Resist la fel. daca iti place 10% AHA, eu zic ca merita incercata Skin Revealing Lotion, mai ales ca o poti folosi si pe corp. textura e mai densa putin decat la Resist, care e practic lichid din ce imi aduc eu aminte.
dimineata rutina mea include doar curatare cu Eucerin, toner Skin Balancing si apoi SPF. nu aplic AHA si pure skin decat seara, dupa curatare si toner. altfel nu am incercat, dar sigur mi s-ar incarca tenul. plus ca dimineata nu am timp sa astept dupa exfoliant. te pup!

Anonim spunea...

foarte multumesc de raspunsuri.ma cam umfla rasul, vad ca dau aici de alte colege de "suferinta" in sensul ca tot stau si cuget si eu ce exfoliant sa aleg.si mie imi sta capul la derma e -si probabil, stimulata de pretul accesibil tot o sa mi-l cumpar pana la urma, pe de alta parte aha 10% de la pc tare-mi place.scuze, am inteles eu gresit ca folosesti dimineata aha si pure-ul, din formularea ta' in diminetile urmatoare aplicarii...'. gelul bha 2% pe care-l am imi usca fata strasnic cateodata, asa ca am comandat o mostra de bha 2% liquid si am fost surprinsa sa constat ca nu-mi mai descuameaza zona din jurul nasului si a gurii. cred ca o sa ma axez pe o rutina de bha 2% liquid, si aha 10% si probabil o sa imi iau si derma e.as vrea sa te intreb, am incercat mostre de la pc cu spf-uri, toate ma usturau de numa' si am luat hand cream-ul cu spf 30 de la resist-la recomandarea corinei-si sunt foarte multumita ca nu ma mai ustura ochii deloc, dar trece cam repejor.tu ce spf folosesti?
merci si scuza dimensiunea mesajului

Milena spunea...

@Anonim: nicio problema, imi plac comentarii lungi :). eu folosesc SPF 15 Skin Balancing - i-am facut review tot saptamana asta, alternat cu SPF 30 Moisture Boost, din care mai am putin. Astea sunt noi in rutina, din 2011 pana la ele am folosit zilnic SPF 45 de la PC si nu am avut probleme. daca te usturau majoritatea cu SPF si ti-a priit SPF 30 Resist e posibil sa ai o intoleranta la filtre chimice. Resist SPF 30 are filtre fizice de protectie. mai sunt niste produse de la Kiss My Face cu SPF foarte bine formulate, poate iti priesc. le poti cauta pe Beautypedia sau uite direct linkuri:
http://www.iherb.com/Kiss-My-Face-SC-Sun-Spray-Lotion-SPF-30-8-fl-oz-236-ml/18374
http://www.iherb.com/Kiss-My-Face-Sunscreen-Face-Factor-Face-Neck-SPF-30-2-fl-oz-59-ml/20967

eu nu le-am folosit, dar sunt pe lista de achizitii din viitor. bafta! pup

Anonim spunea...

inca odata foarte multumesc.
chiar eram in studiu profund al kiss my face spray-ul, ce coincidenta sa il mentionezi!probabil ai dreptate, si am eu o intoleranta la filtrele chimice.

raman in continuare o cititoare consecventa a blogului tau.
o zi frumoasa

Mihaela Pojogu spunea...

Uf,din punct de vedere a bugetului mi-e greu sa ma urneasc in achizitionarea unor produse PC, mi-ar fi mare ciuda sa nu nimeresc produsele potrivite, inca imi mai dau timp de gandire.

Milena spunea...

@Anonim: multumesc mult! o saptamana frumoasa iti doresc si tie!

Milena spunea...

@miha.ela: te inteleg, aspectul bugetului e foarte important, preturile nu sunt deloc de neglijat la produsele PC. eu iti recomand mostre, poti lua printr-un partener sau din gamele Resist, Skin Balancing si Skin Recovery poti comanda cate un set direct de pe site - e 3 euro setul de 11 mostre per gama, cu tot cu transport. le gasesti in posta, eu cel putin asa le-am primit cand comandam in Romania. asa macar iti poti face o parere. ah, sa nu uit. daca vrei un set din fiecare sau ma rog, mai multe din fiecare, trebuie sa faci o comanda pe site doar cu un set o data. te pup!

Julie spunea...

Hm, interesant ce zici tu acolo, ma tenteaza si pe mine Pure Radiance. Eu am incercat 5% AHA din gama Resist si mi-a placut super mult, ba chiar puteam folosi in aceeasi seara si Retin-A, dar ma gandesc sa incerc totusi Derma E 5%. Pana atunci totusi, trag de 10% Resist, mai am putin sub jumatate. Pup :*

Milena spunea...

@Sihaya: si pe mine ma tenteaza Derma E, dar parca mi-e greu sa dau deoparte PC. simt ca tradez produsele mele preferate :P. eh, o sa supravietuiasca si daca e o sa ma primeasca inapoi, doar le platesc! ok, aceste randuri au luat-o in directie gresita.
si eu trag de AHA 10%, mai am cam jumatate. pup back :*

Anonim spunea...

Buna,Milena!Ai putea sa imi spui si mie,te rog,pe cate zile ajung folosite mostrele din set..alea 11?Difera gramajul celor achizitionate separat de cel al mostrelor din set?Multumsc anticipat!O primavara frumoasa! :*

Milena spunea...

@Anonim: buna! mostrele te ajung pentru mai mult de o utilizare per produs. de exemplu, o mostra de cleanser imi ajunge 2 zile, folosita de 4 ori, dimineata si seara. o mostra de exfoliant imi ajunge cam 3 zile, aplicata doar seara, deci de 3 ori. pentru produsele cu SPF imi ajunge o data, eu aplic din plin produsele cu SPF. cremele hidratante ajung 2 zile, aplicate doar seara, deci de 2 ori. gramajul celor achizitionate separat nu difera, e cu siguranta mai avantajos la pret. atata doar ca seturile contin doar anumite mostre de produs, nu toate. sper ca te-am ajutat. multumesc mult si iti doresc si tie o primavara minunata!

Amici spunea...

Eu mi-am achizitionat AHA 8%gel si imi place foarte mult. Aveam emotii ca fiind gel, o sa se absoarba mai greu, dar nu e asa. Si eu eram nehotarata in privinta concentratiei si pana la urma am ales 8%, calea de mijoc:)5%poate era prea slab, 10%prea puternic... Am si BHA-ul 2%lichid si vreau sa aplic alternativ: o seara BHA, urmatoarea AHA. Deocamdata sunt in sapt a doua de aha asa ramane de vazut daca am facut alegerea potrivita.

Milena spunea...

@Amici: si eu am avut mostre din AHA 8% gel si mi-a placut. deocamdata insa am facut pauza de la orice fel de exfoliant. sfatul meu ar fi sa nu aplici chiar atat de des exfoliantii, eventual sa lasi o zi intre AHA si BHA, dar daca experienta de pana acum te lasa, go for it. numai sa ai grija la descuamare sau iritare ulterioara. in orice caz, sper sa ai rezultatele dorite. te pup!

Amici spunea...

Am trecut deja prin descuamare,in prima luna de BHA.Am zile si eu cand simt ca BHA-ul e destul de puternic si mai fac cate o zi pauza. Desi sunt doar la a 3-4-a utilizare de AHA,parca are efecte mai bune decat BHA-ul, desi credeam ca BHA-ul e mai potrivit pentru tenul meu gras.

Milena spunea...

@Amici: ma bucur atunci ca ai trecut de descuamare, si mie mi s-a parut mai bine dupa ce am folosit AHA, dar e posibil sa ma fi obisnuit cu efectele bune BHA, cine stie. eu oricum sunt si alergica la aspirina, de asta m-am oprit din BHA. din AHA acum fac pauza ca tenul mi-o cere :D dar voi reveni la AHA mai incolo. te pup!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...