Astăzi am fost la facultate și am dat test (a se citi un test scârbos), mai e puțin și începe sesiunea, sunt oarecum stresată cu licența. Oarecum pentru că mă concentrez să nu mă stresez, uneori îmi iese, alteori nu. Dar destul cu asta, eu sunt genul de persoană optimistă, veselă și nu ma las nici macăr cu vremea asta de afară - puteam să jur că o să vină totuși ditamai zăpada în București până la urmă. Anyways, am decis să continui ce am început ieri și anume să fac un maraton de review-uri Paula's Choice, mai ales că m-am hotărât să îmi fac blog pentru a împărtăși părerile despre aceste produse. Sunt relativ puține părerile la noi asupra lor și cred că ar trebui popularizate, mai ales că sunt foarte bune. Sincer, mi se pare aiurea că există foarte multe produse (nu dau încă nume) care au devenit foarte cunoscute în blogosferă, mai ales datorită unor campanii tip trender și care nu aduc aproape niciun beneficiu pielii. Revenind, vreau să menționez că nu am niciun interes material în popularizarea produselor PC și că tot ce veți regăsi aici este strict părerea și experiența mea. Pe mine m-au ajutat foarte mult și cred că reprezintă o soluție simplă la multe probleme ale tenului. De asemenea, cu riscul de a mă repeta, vă rog să luați în considerare faptul că fiecare reacționează diferit și că nu există practic două situații la fel. În plus, obiectivitatea nu există, fiind doar o subiectivitate relativă. Dacă am terminat cu filosofia, continui cu experiența mea cu exfoliantul chimic cu 1% BHA de la Paula's Choice.
Despre ce înseamnă exfoliere chimică cu exfolianți care conțin BHA găsiți aici cam tot ce ar trebui să știți, expus într-o manieră foarte ușor de înțeles, motive pentru care consider că nu mai are rost să vă spun ce face exact sau ce spune că face. Eu folosesc de pe 31 mai 2011 acest produs (care apropo s-a terminat aseară și abia aștept să primesc comanda PC lansată luni). Pe vremea aceea (sună ca și când ar fi trecut muuult timp, dar nu e chiar așa:P), aveam tenul gras, uleios, cu exces de sebum (I think you get the idea), pori măriți, puncte negre, tendințe acneice (e drept că aveam aproape constant coșuri, însă - în ciuda obsesiei mele pentru acnee, nu am avut niciodată probleme extrem de grave, doar mediu spre grav aș spune acum, looking back). În plus, tenul meu era sensibil (încă mai păstrează o sensibilitate, redusă semnificativ ce-i drept, înroșindu-mă uneori, foarte rar zic eu datorită unui alt produs PC) și cred că de fapt asta era cea mai mare problemă a tenului meu, reactivitatea excesivă - la vânt, soare, ploaie, praf etc. pielea ținea, mă ustura, se înroșea, chiar mă durea, mă mânca. La un moment dat nici nu mai vroiam un ten curat, ci doar unul care să se simtă bine. E necesar cred să spun că mi-am chinuit tenul cu diferite produse, care de care mai abrazive, mai astringente, apoi excesiv de emoliente - țin minte că la un moment dat, acum 3 ani, iarna, mi-am dat cu cremă de galbenele și ulei de cătină pe față pentru că era ger și pielea mea grasă era dureroasă - nici nu mai spun cum au râs niște colege de mine la facultate pentru că eram unsuroasă efectiv pe față și slightly orange de la cătină. Dacă ați ajuns cu lectura până aici și nu v-am plictisit, e minunat și vă mulțumesc.
Revenind la exfoliant, aș fi vrut să-mi comand concentrația de 2%, pentru că ar fi fost cea mai indicată pentru ten gras, însă eu sunt alergică la aspirină și mi-a fost teamă. Totuși, am riscat și rezultatele au fost minunate, așa că acum mi-am comandat varianta liquid cu 2%BHA.
Pe scurt acum despre produs:
1% BHA gel exfoliant |
- textură: gel incolor, miros chimic pe care nu îl pot asocia cu nimic, subtil totuși - pentru mine
- cum l-am folosit: pe fața perfect curățată și uscată doar seara, în strat subțire, după care aplicam o cremă hidratantă. Devenea puțin lipicios când aplicam prea mult, în timp ajungi să îți dai seama cât trebuie să pui. Nu m-a usturat, nu mi s-a înroșit fața, însă după vreo două luni a început să mă strângă fața așa, ca și când aveam o mască din aceea tip peel-off. În plus, dimineața aveam pielea foarte descuamată. Am folosit un mix de uleiuri vegetale și am întrerupt utilizarea lui vreo 3 zile, după care am continuat să îl aplic zilnic seara. Privind întâmplarea aceasta, eu am pus-o pe seama faptului că am schimbat mediul - din România, unde era caniculă, am fost în Franța, coasta atlantică spre nord, zona Bretagne și apoi Normandie, unde vremea era foarte umedă, ploioasă, rece de-a dreptul pentru iulie.
- efecte: minunate, coșurile s-au diminuat foarte mult, devenind din coșuri din acelea pe sub piele, dureroase, în unele micuțe, care treceau repede (aici cred că a contat și faptul că am încetat să le mai storc) și la un moment dat nu au mai apărut, având 1-2 maxim în zilele delicate (ce clișeu). Brevoxyl am început să folosesc abia de 2 săptămâni (eram curioasă și sunt mulțumită acum, nu mai au niciun coș, cele 1-2 au dispărut și ele), așa că pun diminuarea spre dispariție a coșurilor pe seama exfoliantului totuși. În plus, textura pielii s-a îmbunătățit considerabil, nu mai e încărcată, punctele negre sunt și ele mult diminuate. Porii vor fi măriți forever, dar I have made my peace with it. Actually, my powder and foundation did.
- cantitate și preț: 118 ml, preț 23, 25 euro actualmente (eu am achiziționat-o cu 21, 5 euro anul trecut). Dacă tot suntem la capitolul ăsta, mă deranjează faptul că bagă packaging nou - am văzut feedback negativ pe site-ul din SUA - pentru că va rămâne mult produs în flacon cum se întâmplă cu cremele hidratante din gama Resist și e păcat. Ah, și prețul a crescut cu 1, 75 de euro, în condițiile în care ambalajul nou are gramaj de 100 de ml. Not very nice.
- de unde se poate achiziționa: aici .
Concluzionând, produsul acesta m-a ajutat mult, iar acum pot spune că vreau să trec la nivelul următor - concentrația de 2%, în speranța că urmele pe care le mai am de la coșuri vechi vor dispărea.
ps: este OBLIGATORIU când folosiți exfolianți chimici să aplicați cremă cu protecția solară. De fapt, este necesar mereu, dar mai ales în aceste condiții. E oarecum logic, exfolierea aduce la suprafață celule noi, frumoase, care trebuie protejate de efectele dăunătoare ale soarelui. Dacă nu folosim sunscreen, nu are rost, din punctul meu de vedere să folosim exfolianți chimici pentru că ne învârtim în jurul cozii (sau al tenului:P).
Vă mulțumesc că ați citit până aici:D.
Voi ce exfolianți chimici ați folosit? Sharing is caring.
2 comentarii:
Mi-am cumparat si eu exfoliantul lichid cu 2% BHA si-l folosesc o data la doua zile. Pana acum l-am folosit de 4 ori si astept rezultatele miraculoase :D Pana acum nu a dus decat la o deshidratare excesiva a tenului, insa sunt foarte optimista!
@ABeautyTale: Parerea mea e ca trebuie sa continui sa ai rabdare si sa experimentezi cum sa il folosesti. Si mie mi s-a uscat fata la un moment dat si am inceput sa il aplic doar la doua zile, nu zilnic, apoi am dres situatia cu un mix de uleiuri - daca nu ai mai multe macar unul pentru ten mixt-gras de genul jojoba, samburi de struguri sau o crema mai hidratanta. Eu sunt optimista ca o sa iti faca bine. Sa ma tii la curent. pupici
Trimiteți un comentariu