sâmbătă, 11 mai 2013

La Gacilly - acasă la Yves Rocher


Iarăși a trecut mai mult decât aș fi vrut fără să scriu, dar nu mai contează. A trecut sesiunea în zbor, deja sunt în vacanță de pe 2 mai și nu îmi vine să cred, parcă tot am senzația că mai trebuie să fac un proiect, ceva. De Paște ne-am plimbat, a fost o vreme acceptabilă, dar nu pot spune că am resimțit sărbătoarea aceasta ca în țară. Am fost cam nostalgică, recunosc, dar mi-a trecut acum. În câteva săptămâni voi veni în țară pentru prima oară după atâtea luni... E ciudat că nu am mai stat niciodată atât de mult fără să vin în România și chiar mi-e dor. 

Vremea e frumoasă, dar a fost și puțin capricioasă zilele acestea. Oricum, pentru regiunea în care stau, e foarte cald cică la 24 de grade. Ieri am profitat că nu ploua și am mers să ne plimbăm prin La Gacilly, un orășel sau mai bine spus, un sătuc din regiunea Bretagne, locul de origine al lui Yves Rocher, fondatorul brandului cu același nume. Lângă această comună se află și prima fabrică Yves Rocher, iar undeva spre niște coline, în pădurea de lângă La Gacilly, se află și un centru spa YR.

E o comună mică și foarte cochetă, sunt clădiri vechi și micuțe la tot pasul, e plin de boutique-uri drăgălașe, de unde poți cumpăra aproape orice făcut după metode tradiționale, artizanale, de la bijuterii, săpunuri, creme, mobilă, tablouri, haine etc. Prețurile însă sunt destul de piperate la majoritatea produselor, se mai găsesc și chestii accesibile, dar per total mi s-au părut cam nejustificate majoritatea prețurilor. Într-o clădire veche, lângă râul Aff, se află un magazin Yves Rocher, modern acum, dar e locul unde a fost primul lor punct de desfacere. Înainte, în clădire erau și atelierele de realizare a primelor cosmetice YR, acum toate sunt mutate în noua fabrică. Lângă această clădire e și o zona minunată unde te poți plimba în voie, așa numitul labirint vegetal. La tot pasul sunt plante și flori foarte frumoase, în principal plante folosite în produsele YR. În lunile iulie și august se pot vizita și zonele unde se cultivă masiv aceste plante, precum și fabrica YR. 

A fost tare frumos, deși bătea puțin vântul la început, s-a domolit și ne-am putut plimba în voie. Am avut mare noroc că nu a plouat, zona e destul de ploioasă. În orice caz, a fost înnorat nonstop aproape. Anyway, vă las cu câteva poze, inclusiv cu suvenirurile parfumate luate din magazin. 

Vă pup, weekend frumos în continuare!

10 comentarii:

FromMegwithLove spunea...

ce cocheta e!

Gya spunea...

frumoase pozele

Milena spunea...

@FromMegwithLove: da, e super faina! te pup!

Milena spunea...

@Gya: multumesc, ma bucur ca ti-au placut! te pup :)

Georgia spunea...

Foarte frumoase pozele, draga mea! :)
Mai e o saptamana si vii acasa, abia astept! Te imbratisez

Milena spunea...

@Georgia: multumesc, draga mea, ma bucur ca iti plac! da, saptamana viitoare pe vremea asta voi fi in Romania. si eu abia astept sa te vad, te pup! hugs

Alisa Mos spunea...

Interesant post :*
Ai un blog tare dragut … si o noua abonata
http://btl-allysa.blogspot.ro/ te invit pe la mine… as aprecia daca te-ai abona :*

Alina spunea...

Frumos peisajul rustic :)

Milena spunea...

@Alina Mos: multumesc, ma bucur ca ti-a placut! te pup

Milena spunea...

@Alina: da, e foarte pitoresc :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...