vineri, 22 februarie 2013

My beauty regrets and more


Hey! Am vrut să fac o postare pe această temă încă de când am văzut articolul Adianei. Între timp am mai citit postări asemănătoare la Georgiana și la Jully, iar azi am zis că nu mai amân. Așa că mai jos puteți citi principalele tâmpenii pe care le-am făcut mai demult în privința obiceiurilor de beauty și de care azi mă îngrozesc. La sfârșit am inclus și o parte din lucrurile de care sunt mândră că le-am făcut sau că nu le-am făcut, ca să vă mai îndulcesc puțin imaginea mea de atunci.


Categoria ten

- Cel mai tare regret e că mi-am "stors" coșurile o perioadă extrem de lungă de timp. Practic, de când au început să îmi apară, în adolescență, le storceam. Deși mama mi-a spus să fac mereu acest lucru cu degetele învelite într-un servețel sau dischetă demachiantă umezită (bine, mama mi-a mai zis și să nu storc fiecare coșuleț care răsare, dar cred că deja am trecut de partea asta), în majoritatea timpul le storceam pur și simplu cu mâinile goale, ba chiar o mai făceam uneori și fără să mă fi spălat pe mâini. Doamne, ce tâmpenii am putut face!!!! Bineînțeles că de la asta mi se trag majoritatea semnelor actuale - de care mă străduiesc să scap. Și, deși pe alocuri am reușit, drumul e mai lung decât aș fi sperat.

- Un alt regret este că foloseam produse care mai de care mai dubioase - luam etichetele produselor de bune și cumpăram în prostie produs după produs, în încercarea de a îmi trata tenul de coșuri. Evident că am aplicat produse pline de alcool și iritanți, deja mi se face părul măciucă la gândul tâmpeniilor aplicate pe ten. Tot aici aș include și așa-zisele "tratamente naturiste" pe care le citeam peste tot și imediat le și testam pe pielea mea. De la roșii și mălai, trecând prin majoritatea tipurilor de alimente și substanțe folosite în bucătărie, e posibil să fi încercat aproape tot. Apogeul a fost cu siguranță o mască cu miere și scorțișoară. Deși combinația aceasta e foarte bună în prăjituri, pe tenul meu reacția a fost groaznică. Imediat după aplicare, am simțit că mă arde tenul. Mama mi-a spus să mă clătesc, eu tot ziceam că mai stau. Doamne, dar nebună am fost! Până la urmă am clătit fața înainte de timpul stabilit, dar tenul meu era atât de roșu, parcă eram arsă. Sincer, dintre toate remediile naturale, această mască a fost cea care mi-a pus capac. Posibil ca din acea zi tenul meu să nu mai fi fost la fel și acel moment să fi declanșat sensibilitatea puternică a tenului meu. Trec mai departe că mă întristez deja.

- Regret că nu mi-am hidratat zona ochilor până la vârsta de 20 de ani și ceva. Nu găsesc explicația pentru care nu făceam asta.

- Regret că cei doi dermatologi la care am fost în liceu nu m-am ajutat cu adevărat. Mi-au prescris produse dermatocosmetice și din acelea preparate în farmacie fără să analizeze deloc situația mea. Deși în cazul produselor preparate în farmacie am văzut ceva rezultate după utilizare, la scurt timp problemele au revenit. 

- Regret că nu am folosit zilnic SPF pe ten tot până pe la aceeași vârstă. La 20 de ani și un pic am început să analizez mai mult starea tenului și a corpului meu, iar imediat apoi am descoperit și siteul Pasagerei, care mi-a completat imaginea pe care începusem să o am și m-a ajutat să îmi schimb definitiv obiceiurile, ghidându-mă prin lumea cosmeticelor. 


Categoria corp:

- Principalul regret este legat de faptul că nu am aplicat chiar întotdeauna SPF. Totuși, aici situația nu e chiar atât de rea, pentru că nu pot spune că mi-am expus pielea de pe corp iarna, că doar era protejată de haine groase, iar vara, chiar și când eram la bunici, aplicam SPF. Mă refer mai ales la momente precum cele când mergeam prin oraș sau mă plimbam în rochii și fuste și maieuașe, fără SPF. Oh well.

- Alt lucru pe care îl regret aici e că am folosit epilatorul electric. Mi-a provocat o foliculită "superbă" pe picioare de care am scăpat abia la câteva luni după ce am schimbat metoda de epilare. Rămân la lama și spumă, it works best for me. Și ceara mi-e ok, dar e messy.

Categoria păr:

- Principalul regret aici este că mi-am făcut permanent la sfârșitul anului 2011. Efectiv nu știu ce a fost în mintea mea, părul meu era foarte subțire și fără volum, am zis că poate mă va ajuta. Să îl facă puțin mai așa, cu ținută. Mda, a fost drăguț vreo lună, apoi s-a pleoștit la loc. În rest, nu am alte regrete la păr. Surprinzător, știu. Mai am puțin din permanent în păr acum, spre vârfuri doar și se va duce definitiv cu prima vizită la tuns, așa că voi rămâne la părul meu subțire și fin.

Categoria unghii:

- Mi-am ros unghiile. Poftim, am spus-o! Până pe la 12 ani chiar. Nu era deloc o priveliște plăcută, recunosc. Ce m-a făcut să mă opresc? Nimic, până la cuvintele bunicii mele - "De acum devii și tu o domnișoară, păi astea-s unghii de domnișoară? Tu ce spui?". Și gata.


Și dacă tot mi-am enumerat și povestit regretele, aș încheia prin lucrurile pe care nu le regret, de care chiar sunt mândră de mine: 
- nu am fumat niciodată;
- nu am fost niciodată la salon la extracții de puncte negre (nu că nu aș fi avut sau nu aș avea încă puncte negre, mai ales de când nu mai tolerez BHA, dar mi-a fost teamă să nu îmi lase semne. Evident, am preferat să îmi las singură semne, că doar ce.);
- nu am trecut niciodată peste etapa demachierii de când am început să folosesc machiaj;
- nu am fost niciodată atrasă de placa de păr (cred că de două ori maxim am folosit acest instrument în viața mea);
- nu m-am vopsit niciodată cu vopsele cu amoniac (da, veți spune că e aiurea că mă vopsesc, dar nu regret acest lucru, prefer culoarea mea vopsită);
- nu mi-am tăiat niciodată cuticulele (a fost o cunoștință care a încercat să mă convingă să fac asta, dar aspectul unghiilor ei m-a făcut să zic pas)
- nu mi-a plăcut niciodată bronzul și statul la soare. De solar nici nu mai zic, e unul dintre lucrurile care aș fi preferat să nu se inventeze. Am și pielea albă și sensibilă, e drept că se bronzează foarte greu, dar o iubesc așa cum e. Din fericire, mama ne-a dat mereu cu protecție solară la mare, încă de când eram mici, măcar nu am acumulat prea multe expuneri negative.
- nu am ținut niciodată diete drastice sau măcar diete. Am o greutate constantă de când am început liceul, e chiar un lucru de care sunt mândră.


Închei prin cel mai important lucru - sunt bucuroasă că atunci când am dat de informațiile potrivite - vezi aici - am făcut alegerea corectă și le-am urmat. Deși, cum spuneam, drumul uneori e mai lung decât mi-aș fi dorit, măcar știu ce fac cu tenul meu. Și unii îmi spun că fac bine. Și sper ca într-o zi, copiilor mei, să le pot arăta aceeași cale. Na că am dat-o în sentimentalisme, așa că mă opresc.

Dacă ați citit acest articol lung, vă mulțumesc. Aștept cu mare interes părerile voastre - ce obiceiuri regretați, ce vă bucurați că nu ați făcut? Nu mă lăsați singură în procesul recunoașterii, vă rog :)

Vă pup,
Milena

14 comentarii:

Inah B spunea...

Nu ai avut si tentativa de a iti pensa sprancenele sub forma de " umbrelute" si incredibl de subtiri? Era la mare cautare inainte... Eu asa am facut si acum am ramas cu multe goluri ce nu mai pot fi umplute decat din machiaj ;)) xx

Très Chic spunea...

Primul regret il am si eu...si inca cum!

Loredana spunea...

Si ce crema pentru ochi folosesti acum? :D

Milena spunea...

Ade B: nu, ar fi fost chiar culmea la ce sprancene am eu :))) sunt mega subtiri si firave, rare pana la cer si pe deasupra si spre blond ca nuanta. da, stiu ca se purtau inainte, imi pare rau ca ti-ai facut goluri, incearca uleiul de ricin. eu l-am folosit pentru indesirea lor, a functionat cat l-am folosit, ar trebui sa reiau obiceiul. te pup!

Milena spunea...

@Très Chic: da, e cel mai aiurea lucru pe care il puteam face tenurilor noastre. important e ca ne-am lasat :D

Milena spunea...

@Kitty: acum folosesc masca Skin Recovery de la Paula's Choice in zona ochilor si uneori pe tot tenul daca e intr-o zi mai uscata :D. prima mea crema de ochi a fost aceea cu ceai verde la Cosmetic Plant, apa de ploaie totala. Imediat dupa mi-am cumparat primele produse Paula's Choice si prima mea crema de ochi adevarata a fost Barrier Repair Moisturizer din gama lor Resist. in general daca crema hidratanta e mai light, cumpar ceva mai dens pentru ochi, pentru ca am pielea diferita in zona ochilor - e uscata, iar tenul meu e mixt si capricios. te pup!

bydee-make-up spunea...

Eu pot spune ca a fost o norocoasa.
Nu am avut probleme cu acneea, iar unghiutele si dintisorii mei nu au fost niciodata in "stare de conflict".;))
Cel mai mare regret este....SPF-ul. Da, l-am folosit dar in cantitati insesizabile iar pielea mea nu e prea multumita. Pot spune ca acum folosesc....
Pupici

Milena spunea...

@bydee-make-up: chiar ca ai fost o norocoasa :) ma bucur pentru tine. oricum, daca acum folosesti SPF constant e tot ce conteaza. te pup si eu si multumesc pentru comentariu :*

Stefania spunea...

Pentru ca tot vorbeai de BHA si AHA chiar saptamana asta am citit in Top Sante ca nu sunt asa de recomandate mai ales pentru cele cu tenul sensibil sau uscat(si in niciun caz zilnic).Se pare ca au rezultate pe termen scurt dar pe termen lung agreseaza tenul(in special AHA in concentratii mai mari).Eu am inceput sa folosesc AHA de la Derma E si doar 1 data pe saptamana.

Milena spunea...

@Stefania: da, am citit si eu articolul acela :) eu zilele astea nu am mai folosit deloc exfolianti, am simtit nevoia de o pauza. o sa incerc si eu produsul de la derma E cred, mai ales ca e concentratia mai mica. multumesc oricum, te pup!

Monique spunea...

Regret obiceieul de a sta cu mainile pe ten,mai ales cand sunt stresata. Sunt ca o bomba cu ceas atunci si cosurile nu intarzie sa apara...
Eu folosesc placa, chiar dupa fiecare spalare, dar mereu cu un spray protector inainte !

Milena spunea...

@Monique: da, te cred. eu am reusit sa
ma dezvat de acest obicei, dar problema e ca nu reusesc sa scap de cosurile din perioada menstruatiei, cauzele sunt hormonale si mai greu de controlat. eh, doar cateva zile si imi revin :P
foarte bine ca folosesti un spray protector, cred ca de asta nici nu pare degradat parul tau, e chiar frumos! te pup!

Ioana spunea...

Bine ca nu sunt singura care a folost super masca salvatoare cu miere si scortisoara :)) Nu e chiar atat de bine, dar imi da un oarecare confort psihic. Si pe mine m-a ars si m-a ciupit si nu intelegeam de ce, pentru ca citisem ca e una dintre cele mai bune (nu mai zic de esenta de scortisoara amestecata in crema anticelulita de la Elmiplant - da, aia care se incalzeste, am crezut ca mi se topeste pielea). Cu epilatorul, aceeasi poveste. Picioarele aratau horror. L-am luat ca sa nu mai dau bani la salon ptr epilatul cu ceara, dar m-am trezit cu zeci de fire sub piele si am ramas tot la lama de ras. Am aproape 5 luni si deja pielea arata mult mai bine, mai am poate 2-3 semne de la ce a fost. Mi-am ros si eu unghiile, de la 7 la 21 de ani. The days! Am scapat si sunt foarte mandra! E bine ca ne-am mai desteptat pe parcurs :) Si sa-i ajutam si pe altii sa se destepte, sa dispara site-urile care recomanda mastide fata cu scortisoara :)) Te pup!

Milena spunea...

@Ioana: din pacate ne-a afectat experimentul cu scortisoara pe ten, dar cel mai important e ca ne-am desteptat,vorba ta :) o sa iti treaca toate urmele daca nu revii la epilator. eu am scapat de semne tot in cateva luni si cu lama e cel mai usor si rapid. important ar fi sa nu se mai recomande masti ca aceea, dar na...sa asculte din experientele noastre. te pup si multumesc!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...