luni, 28 mai 2012

Direct din Franța: Jolie Box


De ceva vreme a apărut și la noi conceptul de "beauty box", firește, sub forme diferite. Cel mai recent cred exemplu este varianta bio, intitulată Cutia Verde, care sincer e prima de la noi care mă tentează cu adevărat. Conceptul de la baza acestor cutii, cutiuțe, punguțe etc. este reprezentat de faptul că lunar se poate comanda și primi un pachet care conține produse cosmetice (și nu numai uneori) într-un preț fix (la noi oscilează între 40-60 de lei cred). Produsele sunt fie în format travel size sau full size și se presupune că sunt produse mai puțin accesibile în mod obișnuit, iar prețul lor real este mai mare decât prețul sau costul efectiv al pachetului. Practic, este un mod de a testa diferite produse pe care în mod normal poate nu le-am încerca. Mie mi-a plăcut dintotdeauna ideea, dar e drept că până nu experimentezi nu îți faci o părere de ansamblu. 

Eram hotărâtă să îmi comand primele produse de aceste tip când au apărut recent pe piața românească, însă părerile preponderent negative pe care le-am citit pe diverse bloguri m-au făcut să mă răzgândesc. Totuși, curiozitatea mea fiind maximă, am căutat variante din Franța, unde locuiește mama și am rugat-o încă din februarie să comande o cutie, mai precis Jolie Box. Din păcate, abia acum a ajuns mama în țară și a adus cu ea cutia plus alte drăguțe chestii. I-am spus mamei să nu ia și pe lunile următoare pentru că nu știam dacă o să îmi placă sau nu (eu am fost prima persoană care a deschis cutia :D). Prețul este de 13 euro pe lună și funcționează pe baza de abonament - de exemplu, dacă ai comandat prima cutie, cutia următoare ajunge și ea și tot așa dacă nu anulezi abonamentul. Evident, lunar îți sunt retrași cei 13 euro din cont :D. Mama a primit cutia direct în cutia poștală - are una mai mare, iar în Franța poștașii au chei speciale pentru colete de acest gen care se livrează direct în cutia poștală ca să le poată lăsa. 






Cutia este foarte foarte frumoasă, o ador pur și simplu. Va rămâne după ce voi termina produsele și, deși încă nu am pus nimic special în ea, îi voi găsi o întrebuințare sigur. Am văzut pe siteul lor că în fiecare lună cutia are un alt design și este de obicei realizată de un artist mai mult sau mai puțin cunoscut. Eu am nimerit o cutie cu un design realizat de ilustratoarea Mzelle Fraise, care se pare că e și bloggeriță și a colaborat cu nume mari precum Yves Saint Laurent. Materialul este extrem de rezistent, dintr-un carton foarte dur și nu e lucios. Toate produsele sunt puse într-un săculeț negru care se încheie cu un șnur, inscripționat Jolie Box. Săculețul e de același tip lunar, doar cutia se schimbă.





De cum am deschis cutia, am simțit aroma puternică a mini-loțiunii de corp cu aroma parfumului Womanity de la Thierry Mugler. E foarte special parfumul, extrem de neconvențional l-aș descrie și e poate dulce pentru gusturile mele în mod normal, dar are ceva care te intrigă. Am căutat și se pare că ar avea note de smochină, caviar și scoarță de smochin. Cert e că te pune pe gânduri. Iată "meniul":




mini-loțiune de corp Dr. Hauschka cu aromă de gutui, 10 ml. Se pare că acest produs este bio, nu l-am încercat încă.
serum Lierac Mesolift, 10 ml. Flacon din sticlă, cu pipetă. Dubios mi s-a părut că nu avea cutie sau mă rog, ingredientele listate undeva. Am căutat pe net și se pare că e o problemă cu ingredientele Lierac, foarte greu le afișează. După un research mai serios, am găsit totuși ingredientele. Al doilea după apă este sucul de portocale, which is really crazy. Anyways, mama a părut interesată de el, așa că i l-am oferit.
2 săpunele Savon Extra Pur cu trandafir și violetă, full size cică.
oglindă Jolie Box.
BB Cream Nude Magique de la L'oreal: 30 ml, full size. Am căutat-o de iritanți majori și yey, nu are alcool (spre deosebire de Garnier BB Cream, din care am avut mostre, dar nu le-am folosit pentru că e plin de alcool denat. ), așa că am încercat-o. Arată foarte frumos pe ten, e ca o cremă nuanțatoare - nu cred toate nebuniile pe care le pretind BB Creams. Când iese din tub e complet albă, cu mici particule prin ea, dar pe ten se transformă și uniformizează frumos nuanța tenului. Sunt chiar plăcut surprinsă și o voi folosi cu drag.
mini-lapte de corp parfumat Womanity Thierry Mugler - 30 ml și brățărele parfumate cu aceeași aromă.









Per total, am făcut un calcul destul de orientativ al produselor din cutie, raportând la cât costă produsele full size în cazul celor tip eșantioane și am ajuns la suma de 38-40 de euro, deci per total e ok zic eu. Problema e că uneori poți nimeri produse de care nu ai nevoie sau mă rog, care să nu îți placă, dar există numeroase chestionare care pot fi completate pentru a contura un profil în funcție de care să primești produse. Also, în pachet mai este și o micuță broșură, nu aș numi-o revistă - Jolie Box Mag. Cuprinde 23 de pagini de beauty news, interviuri cu bloggerițe sau directoare de marketing la diverse companii de cosmetice, trucuri, precum și vouchere de reduceri pentru firme precum Strivectin, Dr. Hauschka, Thierry Mugler etc. Amuzant mi s-a părut că se face reclamă în paginile ei la cutia Joli Monsieur, cutia pentru bărbați. E clar că acest concept are mult succes în Franța zic eu. Per total, deși e o adevărată mașinărie de marketing și promovare, eu sunt mulțumită și cred că e foarte fun toată experiența asta cu beauty boxuri. O să o repet clar.

Ce părere v-a făcut varianta franțuzească prezentată? Credeți că merită?
De la noi ce produse asemănătoare v-au plăcut sau nu?

17 comentarii:

Maya spunea...

Arata chiar interesant, mai ales crema si bbcream. Am vazut variante super faine si in SUA, se practica si pe ebay asemenea cutii, chiar daca nu sunt propriuzis beauty boxuri. Totusi parca ma asteptam la mai mult din partea Frantei. Oricum pentru pretul care il are raportat la salariile francezilor este foarte ieftina.

ff spunea...

wow! WANT!!! Ce produse bune si pretul este super! Cred ca de asta nu m-am inghesuit sa cumpar nicio cutie de pe la noi, din pacate nimeni nu vine cu nimic original sau care sa fie intr-adevar o ocazie. Btw, daca nu iti va placea Lumi Magique - let me know:)

Milena spunea...

@Maya: depinde de variante, sa stii. uneori sunt produse chiar si mai faine. oricum, in Franta sunt extrem de multe produse de gen - beauty boxuri si au produse din ce in ce mai faine. mie imi place. intr-adevar, pretul este foarte convenabil raportat la puterea de cumparare din Franta, plus ca e convenabil si pentru valoarea produselor din cutie.:)

Milena spunea...

@aBeautyAddict: ma bucur ca iti place. si eu sunt multumita. o sa te anunt daca nu ma impac pana la urma cu bb creamul de la L'oreal. :)

Stefania spunea...

Luna trecuta Jolie Box-ul a fost acceptabil in schimb luna aceasta catastrofa din punctul meu de vedere.3 esatioane Clinique si unul de crema de zi Payot.Multa lume a reziliat pentru ca nu se merita.In Franta cea care chiar merita banii in acest moment este My Little Box .Iar 13 e este destul de mult si pe aici mai ales in ultima vreme cand toata lumea se uita la preturi.

Milena spunea...

@Stefania: da, si eu am observat ca difera destul de mult de la luna la alta. o sa ma interesez si de My Little Box. intr-adevar, oriunde se uita lumea la preturi de cand cu recesiunea, dar conceptul in sine are succes.

An spunea...

Wow , e cu totul diferit de ce avem noi , ca produse ..ma tenteaza totul de acolo :)) De la noi astept Glossy Box sa vad cum va fi , desi se lasa asteptata .
Imi place tare mult ca L'oreal a scos BB cream si sper sa apara si la noi. Nici pe mine nu ma atrage asa mult garnierul :D

Alina spunea...

pe asta as cumpara-o si eu :)

AlinaGav. spunea...

E mult mai interesanta fata de ce avem noi in tara. Sa le folosesti cu placere!

Milena spunea...

@Andra Malin: in orice caz, BB creams pretind cam multe lucruri ca sa fie adevarate, daca ma iau strict dupa ce pretind, cremele BB nu imi plac deloc, dar asta de la l'oreal e chiar super ok so far. O sa ii fac review dupa ce o mai folosesc o vreme.

Milena spunea...

@Alina: adevarul e ca si eu as fi luat-o, eu am avut totusi noroc ca a platit mama toata treaba:D:)

Milena spunea...

@AlinaGav: multumesc mult!

ff spunea...

oki, sa nu ma uiti :) email me daca e cazul. pupici!

Milena spunea...

@aBeautyAddict: ok, stai linistita, o sa te anunt daca e cazul. pupici back>:d<

Dorina spunea...

Ce bine arata si ce de bunatati contine. Clar as cumpara si eu o astfel de cutie daca ar fi disponibila si la noi.

Unknown spunea...

asta da cutie...in proportie de 80% imi place ce au in ea

Alexandra spunea...

Buna te invit la un giveaway http://beautymakeupwithme.blogspot.ro/2012/06/giveaway-ladys.html.imi place blogul tau

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...