joi, 29 august 2013

Skincare routine - summer 2013


Luna august a fost plină de evenimente frumoase. Aproape că nu-mi vine să cred că se apropie de final, dar asta e. A trecut și ziua mea și pot spune că, pentru prima oară în ultimii 4 ani, am simțit o schimbare oarecare o dată cu această aniversare. Într-un sens clar pozitiv, dar e ceva parcă diferit. O nouă etapă sigur. Să fie și reîntoarcerea în țară, redecorarea în mijlocul căreia suntem...O să vă arăt poate câte ceva. 

Revenind, nu puteam lăsa luna mea preferată din an să treacă fără să scriu pe blog, așa că m-am decis să vă povestesc cum s-a mai schimbat rutina mea de îngrijire a tenului de ultima oară, din primăvară. La o privire atentă, aproape toate produsele s-au schimbat, cu excepția tratamentului Resist Pure Radiance de la Paula's Choice.

Rutina de dimineață
1. Curățare: Spuma de curățare Aloe Gentle de la The Body Shop. Unul dintre ultimele produse cumpărate din Franța. E un produs cu o textură de spumă, seamănă foarte mult cu spuma Boots Expert pe care am avut-o cândva. E bunicică, bine formulată, dar not my favorite.

2. Aplicare toner: folosesc tonerul Earth Sourced de la Paula's Choice și aștept câteva minute să se usuce înainte de a trece la pasul următor. E foarte fain, îl folosesc de două săptămâni deja. Plin de bunătăți, are o textură mai gelifiată, precum tonerul Resist dacă îl știți, deci nu e chiar lichid așa. Huge like!

3. Aplicare protecție solară: În primăvară foloseam crema cu SPF 45 de la Paula's Choice care acum a devenit cu SPF 50 în urma unei reformulări. Eu am început să am probleme cu ea deși eram la al 3-lea sau la al 4-lea tub și m-am reorientat, după o scurtă pauză de experimente, către un produs care oferă protecție solară minerală. Și pot spune că I found the one! Crema Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex SPF 30 e genială! Deja am primit cadou de ziua mea încă una, yey! 


Rutina de seară
1. Demachiere: încep cu ochii, pentru care am demachiantul bifazic Balea - care e foarte ieftin și își face treaba cu brio și continui cu restul feței, pentru care folosesc micelara Sublime Soft de la L'oréal, un dupe excelent dupa Sensibio de la Bioderma, după părerea mea. 

2. Curățare: la fel ca dimineața.

3. Aplicare toner: la fel ca dimineața.

4. Aplicare tratament coșuri: e un pas opțional, doar dacă am vreo neplăcere de genul. Tratamentul Clear de la Paula's Choice are o concentrație de 2,5% peroxid de benzoil, un ingredient foarte eficient în lupta contra coșurilor.

5. Aplicare serum: folosesc Resist Pure Radiace de la Paula's Choice, care e mai mult un tratament pentru diminuarea ridurilor și reducerea petelor. Oferă într-adevăr o luminozitate deosebită tenului și nu știu ce mă fac când se termină, e foarte bun! Am început să mă zgârcesc la aplicarea lui, în unele seri mă dau doar la ochi.

6. Hidratare: folosesc Resist Clear Skin-Hydrator, una dintre cremele mele preferate de la Paula's Choice, alături de crema Hydralight Moisture-Infusing Lotion. Oferă o hidratare foarte bună, reduce și ea din petele vechilor coșuri trecute și e un răsfăț total în fiecare seară.


Cam aceasta este rutina mea actuală, intrată în vigoare în luna iulie. Mă simt foarte bine cu ea, ba chiar sunt zile în care nu mă machiez deloc. Vor urma schimbări probabil la sfârșitul toamnei, dacă nu se răcește mai devreme cumva. Sper să nu! 

Voi ce produse ați mai introdus în rutina de îngrijire a tenului? La care dintre produsele de mai sus v-ar interesa un review mai detaliat? 

Pupici,
Milena

14 comentarii:

Très Chic spunea...

Chiar ca esti fan Paula's :D Eu inca n-am incercat nimic de la ei.

It's Friday Somewhere spunea...

Imi place rutina ta. Nu e foarte complicata. Dintre produsele enumerate de tine am incercat doar bifazicul de la Balea. O zi frumoasa!

Alice wonders spunea...

Eu abia am facut cunostinta cu CS Hydrator si imi place mult, daca sterge din pete voi fi cea mai fericita.

Georgia spunea...

Eu vreau sa citesc mai multe despre Resist Pure Radiance, despre care am deja impresia ca-l vreau! :P Pupici!

Sadie spunea...

I <3 CSH! Am terminat al treilea tub si vreau sa incerc altceva doar asa, intr-un usor spirit de economie, ca sa vad daca ma descurc si cu ceva mai ieftinut. Presimt ca ma intorc la ea foarte curand!
Eu nu folosesc toner, asta ar fi diferenta notabila fata de rutina ta. Prefer un serum inainte de protectia solara, tot ceva de la Paula's Choice.

Milena spunea...

@Très Chic: da, se cam observa, nu-i asa? :D nu pot sa cred ca nu ai incercat nimic de la PC, ia-ti macar niste mostre. iti trimit eu prin posta una daca nu :P

Milena spunea...

@It's Friday Somewhere: ma bucur ca iti place! adevarul e ca e chiar simpla acum si asta ma incanta si pe mine. nu mai am nimic complicat, nu tu exfolianti, nu tu masti. dar o sa mai apelez la vreo masca de argila cand simt nevoia. multumesc si o zi minunata si tie! :*

Milena spunea...

@Alice wonders: he he, o sa iti placa mult in continuare, sunt sigura! pupici

Milena spunea...

@Georgia: ok, am notat! o sa ii fac review curand, ca e deja al doilea tub. pupici, draga mea!

Milena spunea...

@Sadie: eu m-am reintors la ea dupa Hydralight si imi place! m-am decis sa alternez intre ele, ca mi se potrivesc cel mai bine tenului meu. eu inainte de protectie solara am bagat tonerul de aproape un an si imi place mult asa. un serum era prea mult pentru tenul meu ceva mai gras. dar am un serum Resist de rezerva pentru iarna, care asteapta sa fie parte a rutinii de seara. te pup!

Anonim spunea...

Eu am observat ca nu sunt foarte multumita de produsele de curatare sub forma de spuma. Imi plac asa,dar nu ma conving. O am acum pe cea de la Boots si aabia astept sa o termin. :)
Resist Pure Radiace de la Paula's Choice il am si eu pe lista si vreau neaparat sa mi-l cumpar.

Milena spunea...

@darlyst: da, exact asa simt si eu. prefer gelurile de curatare. sper sa pui mana curand pe Pure Radiance si sa iti placa maxim! pup :*

anca a spunea...

Si eu sunt mare fan tonerul Earth Sourced de la Paula's Choice. Le-am testat pe celalalte si m-am iritat, la sugestia ta am renuntat complet sa-l mai folosesc cel de la balancing. Intr-un cuvant: am risipit bani. Oricum e invatatura de minte. Acum testez macar 10 mostre pana sa-mi mai cumpar un produs. Resist Pure Radiance l-am testat de vreo 5 ori din mostre, inca nu m-am prins care e rolul lui. Ma inteleg prea bine cu cele doua serumuri pentru tenul mixt/gras + serumul cu retinol + tonerul de mai sus + AHA + BHA. Nu mai am loc pentru un alt produs :D
Ai testat Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense SPF 30? Stiu ca e doar cu filtre chimice, dar si versiunea cu SPF 15 era (aproape) la fel si ti-a placut. Astept sa apara si RESIST Super-Light Daily Defense SPF 30 in Europa.
Anca

Milena spunea...

@anca a: si eu am mai risipit bani din pacate pe unele produse, dar asta ma face sa fiu extra atenta pe viitor. acum am si cateva mostre din restul tonerelor neincercate si deja mi-am comandat tonerl hydralight, dar e de rezerva deocamdata :D.
resist pure radiance mi se pare ca ajuta foarte mult la estomparea petelor si la uniformizarea nuantei tenului, eu chiar vad diferenta a doua zi dupa aplicare.
serumul cu retinol nu l-am avut, am avut doar mostre. deocamdata mi-am comandat tot pentru rezerve de iarna serumul Resist simplu, cel albastru. mi s-a parut cel mai potrivit tenului dintre cele trei clasice. aha si bha inca nu am reintrodus in rutina, dar o voi face spre iarna.
skin balancing ultra-sheer daily defense spf 30 nu l-am incercat, am avut varianta cu 15 si mi-a placut. acum insa nu m-as mai intoarce o perioada la filtre chimice, folosesc hydralight spf 30 si imi priesc filtrele minerale so far.
te pup, o zi minunata!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...