vineri, 23 noiembrie 2012

Skincare routine - autumn 2012


Hey! Am tot vrut să fac o postare despre rutina mea de îngrijire a tenului de multă vreme, dar din cine știe ce motive, abia acum am ajuns să o scriu. Voi mai posta de fiecare dată când se va schimba ceva semnificativ. Presimt că voi mai posta din ianuarie încolo un update, pentru că am în plan să încerc noi produse de la Paula's Choice, pentru că le ador și pentru că au făcut numai bine tenului meu.

Am început să folosesc produsele Paula's Choice din 31 mai 2011. E amuzant că rețin fix data, dar am o memorie bună, na. Anyway, tenul meu înainte de a le utiliza era după cum urmează: gras, sensibil, cu zone de roșeață accentuată pe obraji, pori ultra dilatați, puncte negre, coșuri mărișoare și mai ales foarte dureroase, plin de semne de la coșuri chinuite de-a lungul adolescenței, exces de sebum, iritat foarte ușor în general. Am trecut prin mulți dermatologi și prin o serie de produse dermatocosmetice, am experimentat probabil aproape orice remediu băbesc pentru coșuri - și nu am făcut decât să sensibilizez și mai mult tenul. După aproape 1 an și jumătate de folosit produse Paula's Choice, tenul meu este acum mixt, zonele de roșeață s-au redus semnificativ, coșurile au devenit tot mai rare și mai micuțe, iar timpul de vindecare e accentuat (am folosit totuși și Brevoxyl de prin ianuarie anul acesta), excesul de sebum este și el mult redus - deși aici încă mai simt că am de lucrat, punctele negre s-au redus drastic (nu am făcut niciodată extracții), iar de porii dilatați ce să zic, îi  văd mai curați, nu neapărat micșorați - dar cred că asta e și ceva genetic. Cel mai mult îmi place faptul că aspectul general al tenului este luminos și curat, că nu mai e iritat nonstop, că îmi simt pielea super ok. Eu am experimentat numeroase produse fie fullsize, fie muuulte mostre și am încercat mereu să găsesc produsul potrivit și apoi unul și mai potrivit. Contează foarte mult și mediul, anotimpul, dar mai ales să aveți răbdare - cel puțin asta e părerea mea. Pregătesc un articol amplu despre toooooate produsele PC încercate și părerile mele pe scurt, stay tuned!

Iată rutina mea actuală:






Dimineața: 
1. Curățare: umezesc tenul, aplic în palme gelul de curățare Bioderma Sensibio DS (fac spumă în palme că mai nou simt nevoia de spumă), aplic pe ten, masez ușor în jur de 30 de secunde și clătesc cu apă călduță. După acest pas tamponez ușor tenul cu un servețel de hârtie pentru a-l usca.
2. Hidratare ochi: aplic puțin din masca hidratantă Skin Recovery PC încercând să reduc la minim presiunea exercitată prin aplicare. 
3. Aplic toner Skin Balancing PC pe tot tenul. Mă spăl pe dinți până intră acesta în piele. 
4. Dacă e cazul, aplic Brevoxyl doar local, pe câte vreun coș - îmi apar tot mai rar, dar se mai întâmplă.
5. Aplic protecție solară: momentan folosesc Moisture Boost SPF 30 PC care îmi place tare mult. 

Seara:
1. Demachiere: dacă port machiaj folosesc demachiant bifazic Yves Rocher pentru îndepărtarea lui de la ochi și demachiant fluid de la Pierre Ricaud pentru restul feței (umezesc tenul înainte de aplicarea ultimului, îl aplic cu degetele și îl îndepărtez de pe ten cu dischete umezite). După asta folosesc mereu, atât la ochi, cât și pe restul feței, loțiunea micelară Sensibio/Créaline de la Bioderma (my all time favourite) cu ajutorul dischetelor până e totul îndepărtat. Dacă nu m-am machiat în ziua respectivă folosesc doar loțiunea micelară.
2. Curățare: exact la fel ca dimineața, doar că insist cu produsul mai mult, în jur de un minut înainte de clătire.
3. Hidratare ochi: la fel ca dimineața. 
4. Aplic toner la fel ca dimineața. Aștept minim 5 minute până la următorul pas. 
5. Aici lucrurile variază după cum urmează: 
   - luni: aplic loțiunea cu AHA 10% PC pe toată fața cu excepția ochilor, masând foarte ușor până se absoarbe. Aștept în jur de 10 minute și apoi aplic serumul Skin Balancing PC
   - marți, miercuri, vineri și duminică: la 10 minute după toner aplic doar masca hidratantă Skin Recovery
   - joi și sâmbătă: aplic BHA 2% varianta lichidă pe tot tenul, fără zona ochilor, iar după 10 minute aplic serumul Skin Balancing
                        

Observații:
- gât și decolteu: folosesc ulei de jojoba Dessert Essence în fiecare seară, iar dimineața aplic SPF-ul 30.
- timpii de așteptare între aplicarea produselor sunt foarte importanți, încercați pentru a vă convinge.
- dacă tenul se descuamează sau se întâmplă altceva (recent am mai avut câteva episoade alergice la cine știe ce am încercat nou de mâncare pe aici prin Franța) întrerup folosirea exfolianților chimici (AHA și BHA) o perioadă, apoi îi reintroduc treptat.
- este foarte important ca înainte de aplicarea exfolianților chimici ca tenul să fie perfect uscat.
- tonerul Skin Balancing l-am introdus în rutină din octombrie și îmi place tare mult, mai ales pentru diminuarea roșeței este absolut fabulos!!!
- o dată pe săptămână exfoliez mecanic tenul cu bicarbonat de sodiu, amestecat în gelul de curățare. Am mai încercat și produse din comerț și zahăr pudră, dar prefer de departe bicarbonatul.


Cam asta ar fi, sper că am explicat cât de cât cam tot ce fac. Dacă aveți vreo întrebare, vă voi răspunde cu drag. Eu sunt foarte mulțumită de rutina actuală. Voi reintroduce sper curând un tratament Resist de la PC pentru diminuarea (spre dispariția totală sper) petelor post-acneice, abia aștept :X 


Vă pup și spor la cumpărături de Black Friday! :) Eu nu am nimic în plan, visez însă la transport gratuit worldwide pe siteul american al PC. Asta chiar ar fi minunat, nu-i așa?

12 comentarii:

coco spunea...

uleiul de jojoba il iubesc tare mult !

Milena spunea...

@coco: si mie imi place mult de tot!pentru ten cred ca e preferatul meu:X

Adiana spunea...

eu am terminat gelul Bioderma si nu am fost total multumita de el. Adica chiar am avut si alte produse de curatare ieftine si bune (poate conteaza si faptul ca eu simt mereu nevoie de spuma, altfel nu ma simt bine). Skin Balancing Toner l-am incercat si eu in vara, astept sa imi vina urmatorul :) .. Iar de benzoyl peroxide, nu stiu la altii, dar eu de fiecare data cand aplic pe un cos, parca il face si mai mare.

Milena spunea...

@Adiana: o sa ii fac review produsului de la Bioderma curand, aproape am terminat tubul. nici eu nu am fost total multumita de el, dar e o optiune totusi buna, mai ales ca se gaseste usor in farmacii. eu frec gelul in palme pana face spuma si apoi aplic pe ten, daca il aplic direct nu imi place ca nu face spuma.

nu am mai auzit asa o reactie de la benzoyl peroxide, pe mine ma ajuta. ba chiar si iubitul meu il foloseste la nevoie:D.

tonerul Skin Balancing chiar e fain, se vede diferenta de cand il folosesc. pup

Coconut spunea...

Am eu o intrebare - cum ai reusit tu sa consumi atat ulei de jojoba? :) Glumesc, desigur, am si eu jojoba si mi se pare imposibil de consumat :).
Si eu folosesc tot AHA-ul pt. corp si pentru ten - la tine cum e? Eu simt niste piscaturi imediat dupa aplicare, vreo 10 secunde, dar nu m-am descuamat. Voi incerca sa aplic si eu exfoliantii peste toner, sa vad care e diferenta. Sunt curioasa cum e masca, am comandat ieri niste mostre.
Free shipping worldwide zici? :D Vrei calule ovaz? :D. Acum, la modul serios, chiar ma enerveaza site-ul european, cu ofertele lor de forma cu tot, si mai nou mai e si faza cu TVA-ul...

Milena spunea...

@Coconut: adevarul e ca ma si gandeam intr-o zi - hm, cand o sa consum eu tot uleiul asta de jojoba? :). il aplic uneori si pe scalp - mai ales cand am avut probleme cu diverse iritatii de la schimbarea mai multor samponae, il mai folosesc si pe corp cand am timp de "uleiat" :)) partea buna e ca nu rancezeste acest ulei - or so they say.
si eu simt niste piscaturi pe ten, la inceput mi se si inrosea tenul. dar in timp am observat ca daca tenul e perfect uscat si aplic cate putin produs (la inceput am aplicat si ca nesatula) nu mai am probleme.
eu chiar am simtit o diferenta cand am aplicat exfoliantii peste toner, sa-mi spui cum ti se pare. sper sa iti placa masca:D
si pe mine ma enerveaza siteul european, chiar ca au oferte de forma. eu de faza cu TVA-ul am aflat recent si chiar m-a scos din sarite, dar na...
nu demult am simulat o comanda pe siteul american PC, dar la 4 produse transportul e 44 de dolari - in general e cam 10-11 dolari pe produs :(((
visez si eu ca tot e gratis, mai ales cand vine vorba de cosmetice :) ;))

Nimphetamin spunea...

Eu cred ca sunt alergica la gama Skin Balancing :( Prima data cand am folosit setul de mostre, m-am trezit cu o groaza de cosuri, dar n-am putut sa-mi dau seama care produs este de vina, pentru ca le-am folosit pe toate concomitent.
De cateva saptamani folosesc serul din gama asta si-s plina de cosuri, innebunesc! O sa fac o pauza sa vad daca imi mai apar, desi tare mi-e ca el e de vina :(
Iar gama Resist nu m-a impresionat cu nimic nimic pana acum.

Milena spunea...

@Nimphetamin: poate ai avut o reactie aiurea de la retinol - ma gandesc acum la serul Skin Balancing. iar per total, poate reactii negative au aparut ca ai schimbat brusc rutina cu alta, produsele sunt destul de complexe si se poate ca de exemplu mai ales exfoliantii sa irite tenul. ai incercat toate produsele din gama Resist si nu te-a ajutat nici macar unul? ce pot sa spun, imi pare rau sa aud asta, eu am dat si peste produse care nu mi-au priit, dar slava Domnului ca majoritatea mi-au mers de minune. sper sa gasesti produsele potrivite pentru tine, sigur sunt acolo undeva, daca tot n-a fost sa fie cu PC. :)

Adiana spunea...

eu de la Paula nu am multe optiuni. TOnerul Skin Balancing, Cleanserele Earth Sourced si Skin Balancing, poate si serul Resist Pure Radiance. In rest, mai toate contin silicon, care desi e ok, tenul meu nu il suporta. Am avut in vara sunscreenul SPF 30 spray, a fost oroare, in doua zile aveam multe cosulete mici sub piele. Mi-am incercat norocul cu tonerul Resist, a doua zi m-am trezit iritata. Din pacate, desi sunt produse bune, contin multi siliconi (uneori produsul e in baza de silicon, nici apa nu are). Nu toata lumea ii suporta pe piele. Ah, am avut si Clear Skin Hydrator, aceeasi poveste. BHA, AHA, Toner si cleanser. Cam asta pot eu cumpara de la PC

Milena spunea...

@Adiana: da, adevarul e ca daca nu tolerezi siliconul nu ai multe variante de produse de la PC. cu sunscreenul SPF 30 spray si eu am avut probleme, am avut 2 mostre si m-am umplut efectiv de cosuri mici peste tot, plus ca aveam tenul suuuper gras brusc. Anyway, chiar si doar cu BHA, AHA, toner si cleanser, eu zic ca tot e bine. mai ales ca exfoliantii chiar fac diferenta intr-o rutina construita ok. imi pare rau de faza asta cu siliconul totusi, poate o sa scoata produse si silicon-free :). te pup

Adiana spunea...

Absolut. Pai eu in rutina, doar BHA am de la Paula, produs care a facut o diferenta uriasa intre perioada cu si perioada fara, fara sa schimb alte cosmetice. Acum mi-am luat tonerul Skin Balancing si crema de maini cu SPF 30. In rest, cleanser pot cumpara si din alta parte, crema hidratanta la fel. Solutii exista.

Milena spunea...

@Adiana: eu am observat ca lately ma ajuta mai mult AHA, pentru ca nu mai am atatea cosuri si oily skin etc. si AHA incepe sa lucreze intens pe partea de uniformizare a culorii tenului etc. Da, solutii exista si tu le descoperi cam pe toate si ma bucur sa le aflu de la tine :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...